Ramon Espadaler es defensa de les crítiques pel rescat dels joves morts a les Llosses

El conseller compareixerà al Parlament el 26 de febrer però insisteix que els protocols es van aplicar bé

Ramon Espadaler, en una visita en un parc de bombers
Ramon Espadaler, en una visita en un parc de bombers | Martí Albesa
Redacció
28 de gener del 2015
Actualitzat a les 14:24h

Ramon Espadaler, en una visita en un parc de bombers. Foto: Martí Albesa


Ramon Espadaler compareixerà el proper 26 de febrer al Parlament per donar explicacions sobre el rescat dels dos joves que van morir intoxicats a la pista de Llentes, al terme de les Llosses, fa dues setmanes. El conseller d'Interior ho ha anunciat al programa L'entrevista de La Xarxa de Comunicació Local on ha insistit que els protocols es van aplicar correctament.

Es tracta d'una postura que els responsables d'Interior ja van manifestar fa pocs dies en una reunió amb els alcaldes de Campdevànol i Manlleu –municipis d'on eren originaris els dos joves morts- i després que el consistori campdevanolenc qüestionés elements de l'operatiu com el fet que no fossin informats per tal de col·laborar en la recerca.

“És raonable que en un primer moment no s'avisi l'autoritat local si s'està demanant només atenció mèdica”, ha assegurat Espadaler a la Xarxa. Tot i així, el titular d'Interior s'ha mostrat disposat a revisar els actuals protocols i les maneres d'actuar en casos similars si així es desprèn de la investigació.