El Govern adjudica finalment les obres de la nova escola de Campdevànol

Fins a 19 empreses van licitar un contracte de 3,1 milions | Les obres podran començar de manera immediata amb un termini d'execució de 14 mesos

Redacció
28 de gener del 2015
Actualitzat el 29 de gener a les 7:48h
La nova escola s'ha de construir a can Ribalaigua
La nova escola s'ha de construir a can Ribalaigua | Arnau Urgell

La nova escola s'ha de construir a can Ribalaigua. Foto: Arnau Urgell


La Generalitat ha adjudicat finalment les obres de la nova Escola Pirineu de Campdevànol  per 3,1 milions d'euros. L'empresa pública Infraestructures de Catalunya ha escollit la constructora Certis Obres i Serveis SAU entre les dinou que es van presentar al concurs públic. Es preveu que els treballs, que tindran una durada prevista d'un any i dos mesos, comencin en breu després que l'acord entre CiU i ERC hagi desencallat els pressupostos.

Les obres de la nova escola Pirineu, un projecte redactat per Mestura Arquitectes, van sortir a licitació a finals d'octubre de l'any passat per 3,8 milions. En total, fins a dinou empreses es van presentar al concurs públic. Ara, Infraestructures de Catalunya n'ha adjudicat els treballs a la constructora Certis Obres i Serveis SAU per 3.107.324,45 euros. El nou centre, al solar de can Ribalaigua, permetrà ajuntar en un sol edifici les dues escoles que hi ha actualment: la de primària (del temps de la Segona República) i la d'infantil (de la dècada dels cinquanta).

Ara, amb l'adjudicació, es desencalla un tràmit definitiu perquè les obres de la nova escola Pirineu siguin una realitat. L'alcalde, Joan Manso, diu que les màquines començaran a treballar "en breu" sobre terreny, un cop la Generalitat signi el contracte amb la constructora "en les properes setmanes" i es digui a terme el replanteig dels treballs.

En total, es preveu que les obres durin catorze mesos. La nova escola Pirineu s'aixecarà en uns terrenys de Can Ribalaigua, urbanitzats des del 2010. El centre tindrà dues línies d'infantil i primària. L'edifici constarà de dues plantes a la part central. També tindrà un lateral i un annex on s'hi ubicarà el gimnàs. Tant aquest equipament com el pati, a més, s'obriran durant els caps de setmana. L'objectiu de l'Ajuntament és que una vegada acabin les obres es faci el trasllat encara que això hagi de ser a mig curs.