L'equip Illa de Rodes Team s'emporta el segon Raid Blanc de Núria

El vent va marcar el Raid Blanc de Núria
El vent va marcar el Raid Blanc de Núria | Jordi Santacana
Redacció
27 de gener del 2015
Actualitzat a les 19:44h

El vent va marcar el Raid Blanc de Núria. Foto: Jordi Santacana


L'entorn del santuari de Núria ha acollit aquest cap de setmana la segona edició de la prova multidisciplinari Raid Blanc. L'equip Illa de Rodes Team, format per Toni Muné i Francesc Torrent, es va endur el triomf d'una competició –l'únic raid hivernal de l'Estat- que va aplegar 27 equips, sis més que l'any passat.

El dissabte els raiders van buscar balises pels circuits dels isards, ós polar, orientació urbana i estrella polar; mentre que diumenge van recórrer els circuits d’orientació del llop i flor de neu. L’organització també tenia preparades proves especials com tirolina, ràpel, construcció de neu (dissabte) i tir amb arc (diumenge). Al Raid Blanc hi van participar equips del País Basc, el País Valencià, l'Estat francès i d’arreu de Catalunya. Va destacar la presència d'Albert Roca, formant part del Diedre Raid Aventura, que juntament amb Leslie Rekow van aconseguir la victòria en categoria mixta.

Els participants van haver de superar tres etapes amb un total de deu proves superant la suma de 35 km i 2.700 metres de desnivell positiu. Unes condicions endurides per les condicions meteorològiques amb temperatures que van oscil·lar entre els 0 i els -10º  i amb cops de vent de fins a 100 km/h fent augmentar la sensació de fred.

Els participants al Raid Blanc de Núria. Foto: Jordi Santacana