El fort vent provoca la caiguda de molts arbres i el caos al tren

El temporal amaina després de ratxes que van superar els 90 km/h a les cotes baixes | La major incidència va ser la caiguda d'un arbre sobre un tren que va tallar el servei durant hores

Caiguda d'un arbre a l'avinguda Ripollès de Ripoll
Caiguda d'un arbre a l'avinguda Ripollès de Ripoll | Albert Ot
Redacció
26 de gener del 2015
Actualitzat a la 13:39h

Caiguda d'un arbre a l'avinguda Ripollès de Ripoll. Foto: Albert Ot


Les fortes ventades d'aquest diumenge –amb ratxes que a les cotes baixes del Ripollès van superar els 90 km/h- van fer anar de corcoll els serveis d'emergències. Arreu de la comarca, però especialment al Baix Ripollès, van caure desenes d'arbres i altres objectes i van generar el caos al tren. Un arbre va caure sobre un comboi a tocar del balneari de Montagut i van obligar a tallar el servei ferroviari durant deu hores.

Els Bombers de la Generalitat van fer més de vint sortides, sobretot per la caiguda d'arbres. També els voluntaris de Protecció Civil es van fer un fart de retirar branques caigudes. Entre les moltes incidències destaquen la caiguda d'un pi que va tallar parcialment la N-260 al pas per la colònia Llaudet. A Ripoll un arbre va caure sense provocar ferits ni danys materials en una finca de l'avinguda Ripollès mentre que al cementiri de Sant Joan s'han descalçat diversos arbres. Per altra banda, els Bombers han hagut d'actuar en els blocs del carrer General Fuensanta per la caiguda de teulades en un carrer que s'ha hagut de tallar durant unes hores.

Sis hores per viatjar de Ribes a Barcelona en tren

A dos quarts de deu del matí un arbre va caure sobre un tren que circulava a tocar del balneari de Montagut, al terme de Campelles. El succés no va provocar cap ferit i els passatgers van ser evacuats en autobús. Tanmateix, durant hores la mala gestió de l'incident va provocar un caos notable fent que el viatge entre Ribes de Freser i Barcelona s'allargués sis hores. Abans, des de les sis del matí, el servei ja no havia funcionat a la Cerdanya a causa de la manca de subministrament elèctric.

Els passatgers que van quedar atrapats a l'estació de Ribes van haver d'esperar més de dues hores que els baixessin fins a Ripoll amb autocar. A l'estació ripollesa el primer tren, en comptes baixar cap al sud –i quan ja tenia els passatgers a dalt, va pujar cap a Ribes per després tornar cap a Barcelona. Finalment, el primer comboi que sí que es dirigia cap a Barcelona va estar una hora aturat a l'andana abans d'iniciar la marxa.

La circulació es va restablir a quarts de vuit, deu hores després de l'incident, però els problemes i retards es van allargar fins a darrera hora.

Caiguda d'un arbre a l'avinguda Ripollès Foto: Albert Ot