Milloren 1.400 metres de les ribes del Ter a Ripoll

L'Agencia Catalana de l'Aigua i l'Ajuntament de Ripoll destinen 10.560 euros al projecte

Redacció
21 de gener del 2015
Actualitzat el 23 de gener a les 10:21h
L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament de Ripoll han dut a terme les darrers setmanes diversos treballs de manteniment i conservació de lleres en un tram de 1.420 metres del riu Ter, comprès entre el pont del polígon dels Pintors i la passera de la Font Viva. Aquestes actuacions han tingut un cost total superior als 10.650 euros, finançats en un 80% per l’ACA i el 20% restant pel consistori ripollès.
 
Les tasques d’execució les ha desenvolupat Forestal Catalana SA, en virtut del conveni de col·laboració signat amb l’Agència Catalana de l’Aigua. En aquest sentit, els treballs que s’han fet han consistit en la tala i retirada selectiva d’arbrat, així com també en la plantació de plantes autòctones de bosc de ribera. Els arbres i branques talats han estat trossejats per al seu reaprofitament com a combustible.
 
Un cop finalitzades les actuacions, el tram urbà del riu Ter disposarà d’una major capacitat de desguàs, reduint així el risc de desbordament en cas de crescudes sobtades de cabal provocades per avingudes, així com d’un major potencial ambiental.
 
Actuacions lleres en zona urbana
 
Aquesta actuació s’emmarca dins la convocatòria de subvencions per actuacions de conservació i manteniment de lleres en zona urbana en l’àmbit de les conques internes catalanes, endegada per l’ACA a finals de l’abril de 2014.
 
La convocatòria de subvencions contempla un import total de 375.000 euros,  dels quals l’ACA aportarà 300.000 (80%) i els ajuntaments els 75.000 euros (20%) restants. En aquest mateix paquet fa pocs dies van acabar els treballs per millorar 200 metres de les ribes del Ter i el Ritort a Camprodon.