Dos joves de Campdevànol i Manlleu moren intoxicats a l'interior d'un cotxe

Després d'una nit de recerca els han trobat aquest matí en un bosc entre Campdevànol i les Llosses | Les víctimes van avisar de matinada al 112 que el vehicle havia quedat encallat i tot apunta que han mort per inhalació del monòxid de carboni de la calefacció

Redacció
14 de gener del 2015
Actualitzat el 28 de gener a les 14:23h
Els Bombers han evacuat els cossos amb helicòpter
Els Bombers han evacuat els cossos amb helicòpter | Adrià Costa

Els Bombers han evacuat els cossos amb helicòpter. Foto: Adrià Costa


Els Bombers de la Generalitat han trobat aquest matí dos joves morts, un noi i una noia, a l'interior d'un cotxe situat en un bosc del terme municipal de les Llosses –i no de Campdevànol com han informat els cossos d'emergència-. Els ha localitzat un helicòpter després d'un operatiu de recerca que havia començat a les dues de la matinada. Es tracta, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra, d'un noi de la colònia Pernau de Campdevànol de 28 anys –Alfonso Picado Ortega- i d'una noia de Manlleu de 25 –Mireia Pujols González-.
 
L’avís de la recerca s'ha produït a les 2 de la matinada i ha mobilitzat un parell de dotacions terrestres. La trucada al servei d’emergències provenia de les víctimes, que informaven estar dins el cotxe al camí de Llentes enmig del bosc i sense possibilitats de poder-se moure ja que el vehicle se’ls havia quedat embarrancat en un bassal de fang. D’aquesta manera, es va iniciar la recerca però sense cap resultat, ja que els vehicles que hi participaven no van poder endinsar-se en el bosc donat l’estat en què es trobaven les pistes i els seus camins interiors. Així, la recerca es va interrompre a dos quarts de sis del matí a l’espera que al matí s’enlairés l’helicòpter.
 
Amb la sortida de sol s’han reprès les tasques de recerca amb la participació de dos dotacions terrestres i un parell d’helicòpters, amb personal del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers de la Generalitat. El vehicle dels joves, un petit tot terreny de la marca Suzuki, ha estat localitzat a les 9.46 en una pista forestal a un quilòmetre i mig del mas de Llentes, al terme de les Llosses. Segons les primeres hipòtesis, els joves haurien perdut la vida intoxicats en haver posat la calefacció del vehicle i haver-se taponat el tub d’escapament en intentar fer les maniobres per sortir del toll de fang. Els Mossos d’Esquadra, que hi ha enviat cinc patrulles, s’han fet càrrec de la investigació i les diligències.

Evacuats els cossos en helicòpter

La zona on s'ha trobat el cotxe amb les dues víctimes mortals és de difícil accés. Finalment, els Bombers i els Mossos han decidit evacuar els cossos amb helicòpter des de l'heliport de Campdevànol on els han recollit els serveis funeraris.
 

Els bombers han evacuat els cossos amb helicòpter. Foto: Adrià Costa

 

L'equip dels Bombers, a l'heliport de Campdevànol, esperant la policia judicial i el forense per traslladar-se a la zona on s'ha trobat el vehicle. Foto: Adrià Costa