Tercer assalt de la nau de Begudes Murillo de Sant Joan de les Abadesses

Els lladres es van endur el 22 de desembre uns 5.000 euros | En els dos anteriors robatoris es van emportar begudes per valor de 41.000 euros

Redacció
29 de desembre del 2015
Actualitzat el 02 de gener del 2015 a les 12:43h
Tercer assalt en menys de tres mesos que uns lladres roben a la nau de l'empresa Begudes Murillo de Sant Joan de les Abadesses. El robatori, segons publica ElPuntAvui, es va produir la nit del 22 de desembre i va suposar endur-se un botí d'uns 5.000 euros.

Tot apunta que el mateix grup de lladres ha protagonitzat els tres robatoris a l'empresa instal·lada al polígon de la Coromina del Bac, a l'entrada nord de Sant Joan. La nit del 30 de setembre es van endur uns 31.000 euros en begudes així com una furgoneta de l'empresa mentre que la matinada del 5 de novembre va ser d'uns 10.000 euros. Dos assalts que van obligar als propietaris de l'empresa a incrementar les mesures de seguretat.

Les reixes a l'entorn de la nau, les alarmes i les càmeres no van impedir que el grup, que els Mossos podrien tenir ja identificat, aconseguís tornar a saquejar la nau de l'empresa santjoanina. En aquest cas però, el botí va ser força inferior i s'estima que va ser entre 4.000 i 5.000 euros, segons ElPuntAvui. Se sospita que els lladres –possiblement més de tres- van necessitar més de tres hores per fer un forat a través de l'empresa del costat, inutilitzar les alarmes des del despatx i carregar una furgoneta amb els licors robats.

En aquesta ocasió no van utilitzar la furgoneta de l'empresa que van robar al primer robatoris. Es tracta d'una Renault Masters, amb matrícula 3136DCY, amb la retolació M2 Grup URG. En aquest sentit els propietaris van fer una crida a la col·laboració ciutadana per intentar recuperar-la. Tot apunta que els lladres formen part d'una banda organitzada que realitza assalts en empreses de begudes per després introduir el material en el mercat negre. El mateix modus operandi s'ha fet servir, a banda de Sant Joan de les Abadesses, a Caldes de Malavella, Fornells de la Selva, Salt, Vidreres, Girona, Hostalric, Lloret de Mar, Riudellots de la Selva i Sant Joan les Fonts.