Tres detinguts en una persecució policial a Ripoll després d'assaltar una perruqueria a Osona

Un dels lladres cau per un marge de sis metres i acaba a l'hospital

Redacció
15 de desembre del 2014
Actualitzat a la 13:28h
Tres homes van acabar detinguts a Ripoll en una persecució policial després d'assaltar una perruqueria de Sant Quirze de Besora (Osona). Un dels tres lladres, veïns del Bages entre 20 i 22 anys, va caure per un marge de sis metres i va haver de ser traslladat a l'Hospital Doctor Trueta de Girona.

El robatori va produir-se a les tres de la matinada del divendres 5 de desembre al centre de Sant Quirze. Els Mossos van rebre l'avís i van establir un control a la carretera C-17 ja que sospitaven que havien fugit en direcció Ripoll.
 
Al cap de poc estona van veure un vehicle que s’acostava a la posició del control i el cotxe, en veure els agents, va accelerar la marxa, segons la versió dels Mossos. Quan els agents van posar-se a perseguir el vehicle, el cotxe dels presumptes lladres va reduir la velocitat, van obrir dues portes i de dins van saltar dues persones. Seguidament, el vehicle va tornar a accelerar per intentar fugir del lloc, però els agents el van interceptar i van detenir el conductor.
 
Pel que fa a les persones que havien saltat, després de rodolar per l’asfalt es van aixecar i es van posar a córrer. Una d’elles va fugir camp a través. L’altra va saltar per la tanca de formigó que delimita la via i va caure per un marge d’uns sis metres d’alçada. Els agents van socórrer l’home que havia caigut pel marge i seguidament van activar una ambulància medicalitzada i als Bombers de la Generalitat per rescatar-lo. Va ser traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona amb politraumatismes. A sobre portava un rellotge, un penjoll d’or, un joc de guants i diners.
 
Posteriorment es va confirmar que entre els objectes que havien sostret en el robatori a la perruqueria hi havia un rellotge, un penjoll, una bossa de mà, uns 300 euros en efectiu i un ordinador portàtil.
 
Continuant amb la recerca del tercer implicat que havia fugit, cap a les nou del matí agents de la comissaria de Ripoll van veure un jove, la descripció del qual coincidia amb la persona que es buscava. L’home es trobava a l’estació d’autobusos de la població i intentava agafar un transport públic per anar a Manresa. Després de diverses comprovacions es va constatar que era el fugitiu que buscaven i va quedar detingut per la seva presumpta relació amb el robatori a la perruqueria.
 
Els detinguts, tots amb múltiples antecedents i veïns de Manresa i Sant Fruitós del Bages, va passar el dia 6 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.