Sant Joan homenatja Guillem Rovira i n'exposa l'obra pictòrica

L'acte se celebrarà dissabte a la tarda al Palau de l'Abadia

Redacció
26 de novembre del 2014
Actualitzat a les 18:27h
El Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses serà l'escenari aquest dissabte 29 de novembre (18.00) d’un homenatge al santjoaní Guillem Rovira i Reixach (1930-2011). Rovira va néixer al municipi i, tot i que per circumstàncies personals va marxar a viure a Barcelona a principis dels anys 60 i més tard a Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès), sempre va mantenir un fort lligam amb el seu poble natal. Entre d’altres, Rovira va jugar al CE Abadessenc, formava part de la Unió Excursionista i programava l’emissió de pel·lícules al Centre Catòlic.

Rovira sempre va ser una persona inquieta, interessada per tot allò que l’envoltava i, sobretot, per l’art. Per aquest motiu va formar-se en dibuix i pintura gràcies a unes classes a la Llar de Sant Sadurní d’Anoia impartides per l’Escola Massana. Una de les tècniques que més va desenvolupar va ser l’experimentació amb òxids i pigments naturals. Després d’uns anys col·laborant amb l’escola pública donant classes de dibuix i pintura, va aficionar-se als diorames i, un cop jubilat, s’hi va dedicar amb cos i ànima.

A més de la seva trajectòria artística, Rovira va involucrar-se en molts afers a Sant Pere de Ruidebitlles, on va ser-ne regidor de Cultura, promocionant la publicació d’estudis històrics al programa de Festa Major, sent un dels precursors del Grup de Recerques Històriques i de la Biennal d’Art. Fets, que el varen dur a ser declarat fill il·lustre d’aquest poble penedesenc.
A més de l’homenatge a Guillem Rovira i Reixach, s’inaugurarà una exposició pictòrica amb algunes de les seves obres amb el títol Art i enyorança d’un artista.