L'alberg d'El Camí d'Ogassa s'acabarà amb micromecenatge

Els promotors del Negre, vinculat a la figura de Xirinacs, necessiten 8.700 € per les plaques solars

El mas el Negre d'Ogassa
El mas el Negre d'Ogassa | F Vidabona
Redacció
26 de novembre del 2014
Actualitzat el 29 de novembre a les 11:50h

El mas el Negre d'Ogassa. Foto: Fundació Vidabona


La Fundació Vidabona i l'associació Pas, promotora d'El Camí dels Països Catalans, afronten, ara sí, la darrera fase per el mas el Negre d'Ogassa i convertir-lo en un alberg. Es pretén que esdevingui un centre d'activitats d'El Camí de Vidabona, que combina l'activitat senderista amb el fet d'esdevenir un “camí iniciàtic” inspirada en el pas de Lluís Maria Xirinacs.

Després d'una campanya per buscar la col·laboració de petits grans mecenes, ara n'han iniciat una de micromecenatge a través de la plataforma Verkami. Necessiten 8.700 euros per tal de comprar les plaques i bateries fotovoltaiques que generaran l'energia elèctrica de l'equipament. De moment, i a manca de 26 dies, han aconseguit quasi 2.000 euros.

El projecte pretén que aquesta masia del segle XIV esdevingui, a banda d'una hostatgeria per als caminants, un referent pels tallers i seminaris que s'hi celebraran a l'entorn de conceptes com la democràcia participativa, l'acció no violenta i el diàleg i el consens. Tot plegat anirà molt vinculat a la figura de Lluís Maria Xirinacs. De fet, el mas forma part de l'anomenat Camí de Vidabona (Sant Joan de les Abadesses-Ogassa-Ripoll), que constitueix el tram de més càrrega simbòlica de tot el traçat d'El Camí, "ja que es pot recórrer com un camí iniciàtic cap a la plenitud individual i col·lectiva", segons els seus promotors. En aquest sentit, l'alberg vol ser un indret de formació, estudi i divulgació de Globàlium, el model filosòfic global ideat pel mateix Xirinacs, que es va deixar morir en un indret proper.

Entre les recompenses pels micromecenes hi ha guies dels diferents trams d'El Camí o diverses estades al Negre. Per aportacions més elevades, a més, destaquen els tallers de fauna i flora o de Globàlium.
 

Campanya de micromecenatge per finançar l'alberg el Negre d'Ogassa


El Negre, el futur alberg d'El Camí als peus de la serra Cavallera. Foto: Fundació Vidabona