Els joves, protagonistes de la Setmana contra les violències de gènere

Oficina Jove del Ripollès organitza actes relacionats amb el 25-N

Redacció
24 de novembre del 2014
Actualitzat a les 15:27h
El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència. Diversos ajuntaments del Ripollès i el Consell Comarcal s'adhereixen al manifest institucional que impulsen les principals institucions del país i en el qual es rebutja la violència masclista i inclou una condemna específica a la que s’exerceix contra dones afectades per una discapcitat.

A la comarca, més enllà dels diversos actes organitzats pels ajuntaments o les associaciones de dones, destaca enguany la Setmana contra les violències de gènere que impulsen el Servei Comarcal de Joventut-Oficina Jove del Ripollès amb el lema "Qui exerceix la violència masclista, necessita còmplices. Gira-li l’esquena".
 
Des del casal de joves El Galliner de Ripoll, seu de l’Oficina Jove del Ripollès, s’han programat una sèrie d’activitats per sensibilitzar els més joves contra la violència de gènere a través dels sentits. Algunes de permanents: l’oïda: amb un fil musical de fons amb cançons que parlin de la temàtica al llarg de tots els dies; la vista: amb una exposició fotogràfica sobre les violències de gènere que s’exposarà tota la setmana al casal; el tacte: enganxant frases sobre conductes en un semàfor segons si són dolentes o no; l’olfacte: amb un racó amb una olor agradable que es podrà relacionar amb parelles d’amor saludable i un racó amb olor amarga que es relacionarà amb actes i paraules sospitoses (que s’oloren de lluny).

A més, també s'han organitzat activitats puntuals entre el 24 i el 28 de novembre: el dimarts 25 es podran llegir pel casal diferents fragments de cançons; el dimecres 26 es farà una dinàmica amb el grup de joves del Taller de Cibercuina del Punt Òmnia de Ripoll; el dijous 27 es podran veure diferents frases penjades al casal per desmuntar mites i les violències de gènere i el divendres 28 es visionarà el film Te doy mis ojos d’Icíar Bollaín.
 
Paral·lelament, des dels punts joves que itineren pels cinc centres de secundària del Ripollès, també es donarà informació sobre el 25-N i es proposaran activitats als joves. També es faran activitats en el marc de les Tardes Joves: a Campdevànol, dilluns, es visionarà un film i a Ribes de Freser, dimarts, es faran dinàmiques.