El Ripollès acollirà dos dels Campionats de Catalunya d'Esquí de Muntanya

La Crononúria decidirà el campió català de curses verticals mentre que La Molina-Vallter Skimarathon en llarga distància | La temporada inclou cinc proves

Arnau Urgell
17 de novembre del 2014
Actualitzat el 18 de novembre a les 7:30h
La Cronovallter estrenarà temporada d'esquí de muntanya
La Cronovallter estrenarà temporada d'esquí de muntanya | JMM

La Cronovallter estrenarà temporada d'esquí de muntanya. Foto: Josep Maria Montaner

El Ripollès serà una dels territoris més protagonistes del calendari 2014-2015 d'esquí de muntanya. No en va, la comarca concentrarà dos dels quatre Campionats de Catalunya de l'especialitat i acollirà fins a cinc proves repartides entre Vall de Núria i Vallter 2000.

La gran novetat de la temporada és que La Molina-Vallter Skimarathon, l'única marató d'esquí de muntanya del país, esdevindrà el primer Campionat de Catalunya de Llarga Distància. La prova, que es va estrenar l'any passat amb victòria dels germans Cardona i les osonenques Anna Comet i Clàudia Galicia, s'avança al 28 de març quan, a priori, hi haurà més neu –en la primera edició es va haver de neutralitzar el primer tram-.

Vall de Núria, punt intermedi de LMV Skimarathon, també acollira el Campionat de Catalunya de Curses Verticals amb la Crononúria, prova que, a més, tancarà la Copa Catalana de l'especialitat. Una competició que engegarà ben d'hora, el 7 de desembre, amb la disputa de la Cronovallter-Territori d'Isards de l'Ski Club Camprodon.

La resta de proves d'esquí de muntanya seran la Pocatraça del CE Olot, puntuable per a la Copa Catalana d'Esquí de Muntanya per Equips i la Cursa de la Lluna del CEC, l'única prova popular d'aquest esport a la comarca. Finalment, els organitzadors de L'Esquella de Pardines –una prova que vol tenir doble versió, trail a l'estiu i esquí a l'hivern, han decidit deixar per la temporada vinent la primera edició sobre neu.

Ski Club Camprodon es reforça

L'SC Camprodon és el millor club de l'especialitat del país. No en va, ha guanyat el Campionat d'Espanya per equips els darrers quatre anys. Enguany no fer-ho seria una gran sorpresa ja que a l'alt nivell dels darrers anys –amb Oriol Cardona, Nil Cardona, Marc Solà, Genís Zapater i Joan Reyné- se'ls hi suma els fitxatges de Clàudia Galicia, Pau Coll i Júlia Casanoves, aquesta darrera provinent de l'esquí alpí.

Calendari d'esquí de muntanya 2014-2015 al Ripollès
7 de desembre de 2014
Vallter 2000 (Ripollès): Cronovallter Territori d’Isards

31 de gener de 2015
Vall de Núria: 2a Crononúria-Campionat de Catalunya de Curses Verticals

28 de març de 2015
La Molina-Vallter: La Molina-Vallter Skimarathon-Campionat de Catalunya d'Esquí de Muntanya de Llarga Distància

4 d'abril de 2015
Vall de Núria (Ripollès): Crono Popular Cursa de la Lluna

12 d'abril 2015
Vall de Núria (Ripollès): 16a PocaTraça-Memorial Esteve Soler

L'Skimarathon serà Campionat de Catalunya de Llarga Distància. Foto: Arnau Urgell

Fotos de La Molina-Vallter Skimarathon 2014 (Arnau Urgell)