Otmane Btaimi no falla i suma el quart triomf a la Mitja Marató del Ripollès

Hasna Bahom també revalida la victòria, per davant de Laia Andreu, i rebaixa el rècord de la prova

Arnau Urgell
16 de novembre del 2014
Actualitzat el 17 de novembre a les 16:43h
Otmane Btaimi (esquerra), ha sumat el pòquer a Ripoll
Otmane Btaimi (esquerra), ha sumat el pòquer a Ripoll | AU

Otmane Btaimi (esquerra), ha sumat la seva quarta Mitja Marató del Ripollès. Foto: Arnau Urgell


Otmane Btaimi no ha fallat i aquest diumenge al matí s'ha endut la seva quarta victòria a la Mitja Marató del Ripollès. L'atleta de Mollet del Vallès d'origen marroquí s'ha escapat en solitari al quilòmetre 8 i ja no ha tingut rival. En dones, Hasna Bahom també ha complert els pronòstics i ha revalidat la victòria assolida l'any passat rebaixant, a més, el seu propi rècord de la prova en una cursa on Laia Andreu, actual campionat de Catalunya i d'Espanya de curses de muntanya, ha estat segona.

El Campionat Internacional de Fons del Ripollès, que enguany arribava a la trenta-sisena edició, ha començat pocs minuts després de les deu del matí. Després d'esperar el pas de dos trens –lluny queda la vegada que els corredors es van trobar les barreres del pas a nivell baixades-, s'ha donat la sortida des de la carretera de Barcelona amb uns 350 atletes –una xifra sensiblement inferior a les darreres edicions- a la línia sortida.

Ràpidament s'ha format un trio capdavanter amb Otmane Btaimi –guanyador el 2009, 2011 i 2013-, el berguedà Xavi Tomasa i el gironí Albert Rutllan. El gran favorit n'ha tingut prou amb vuit quilòmetres per marxar en solitari i arribar a Sant Joan de les Abadesses, l'equador de la cursa, amb 25 segons d'avantatge respecte el segon classificat. “El circuit i l'organització m'agrada molt. A Ripoll em sento com a casa”, ha explicat Btaimi a l'arribada on ha reconegut que n'ha tingut prou en “controlar” els seus perseguidors ja que ningú li ha pogut discutir la victòria.

L'atleta d'origen marroquí ha arribat a la meta instal·lada a davant del Museu Etnogràfic de Ripoll amb un temps d'1:11:57, lluny del de l'any passat on va baixar de manera clara de l'1:10. Per darrera, Xavi Tomasa ha hagut de lluitar per la segona posició (1:15:23) ja que només ha tingut un marge de deu segons sobre el tercer, Joseluis Cruiz Infantes, que ha recuperat 20 segons en la segona meitat de la cursa. També cal destacar que Miquel Morales, dinovè en categoria masculina, ha estat el millor corredor local amb un temps d'1:22:35. “No entreno asfalt i sempre faig un crono similar”, admetia a l'arribada.

Hasna Bahom rebaixa el rècord de la cursa

En dones tampoc hi hagut sorpreses. Hasna Bahom, guanyadora del 2013, ha revalidat la victòria i ha establert un nou rècord amb 1:20:31. L'atleta d'origen marroquí, a més, ha aconseguit la tretzena posició absoluta. “Ràpidament he aconseguit uns metres d'avantatge i m'he limitat a controlar la segona classificada”, ha explicat. “La cursa de Ripoll m'agrada molt i, de ben segur, l'any vinent tornaré a ser aquí”, ha afegit.

Certament, la principal lluita s'ha produït per la segona posició. Laia Andreu, que fa una setmana va guanyar la prestigiosa Marató de muntanya del Montseny, avui ha fet un bon paper a l'asfalt ripollès acabant segona amb un temps d'1:22:04. Finalment ha tingut un marge de 23 segons respecte Janeth Becerra amb qui pràcticament han passat juntes el punt intermedi de Sant Joan de les Abadesses. “A les pujades li treia un marge que ha estat suficient per ser segona”, ha explicat l'atleta vigatana que admetia estar cansada després d'una temporada molt exigent de curses de muntanya.


Laia Andreu, segona classificada, a l'arribada a Ripoll. Foto: Arnau Urgell

 

Classificacions Mitja Marató del Ripollès 2014 (pdf)

Classificacions Cursa Popular Ripoll Bressol de Catalunya del Ripollès 2014 (pdf)

Tota la informació de la Mitja Marató del Ripollès 2014 (pdf)


Galeries de fotos

Fotos de la Mitja Marató del Ripollès 2014 (Arnau Urgell)

Fotos de la Mitja Marató del Ripollès 2013 II (Rastres)

Fotos de la Mitja Marató del Ripollès 2013 I (Arnau Urgell)

Fotos de la Mitja Marató del Ripollès 2012 (Arnau Urgell i Marc Cargol)

Fotos de la Mitja Marató del Ripollès 2011 II (Xevi Mas)

Fotos de la Mitja Marató del Ripollès 2011 I (Rastres)

Fotos de la Mitja Marató del Ripollès 2010 (Arnau Urgell)

Fotos de la Mitja Mitja Marató del Ripollès 2009 (Arnau Urgell)

Fotos de la Mitja Marató del Ripollès Mitja Marató 2008 (Arnau Urgell)