Les obres a la Preparación Textil de Ripoll començaran immediatament

L'Ajuntament de Ripoll aprova el darrer tràmit en rebutjar les al·legacions de Condis que buscava defectes de forma al conveni urbanístic | Els propietaris ja han fet treballs previs

Arnau Urgell
12 de novembre del 2014
Actualitzat el 13 de novembre a les 7:53h
Les obres a la Preparación Textil començaran en breu
Les obres a la Preparación Textil començaran en breu | AU

Les obres a la Preparación Textil de Ripoll començarà els propers dies. Foto: Arnau Urgell


Les obres a la Preparación Textil de Ripoll començaran en breu. De fet, ho podrien fer aquesta mateixa setmana o, com a molt, a inicis de la vinent. Aquest és, si més no, el pronòstic del regidor d'Urbanisme, Xavier Cima, després que en un ple extraordinari s'aprovés el darrer tràmit urbanístic. Una sessió en la qual, per segona vegada, no hi van assistir els regidors d'ERC per denunciar la “nocturnitat” amb la qual asseguren que s'ha tramitat el projecte al llarg de la legislatura.

En el ple extraordinari d'aquest dilluns es va aprovar definitivament el conveni entre la propietat de la Devesa del Pla, l'Ajuntament de Ripoll i l'Agència Catalana de l'Aigua. Es van rebutjar les al·legacions de l'empresa d'alimentació Condis que assegurava que s'havien produït defectes de forma. “No n'hi havia i s'han rebutjat. Hem estat molt escrupolosos en la tramitació i, per aquest motiu, hem tardat tres anys i mig en completar-la”, assegura Cima. L'intent d'aturar el procés per part de Condis s'ha d'entendre pel fet que la primera activitat prevista a la Preparación Textil és la implantació d'un supermercat de l'empresa Mercadona.

A banda del tràmit del plenari, la junta de govern va aprovar el projecte d'urbanització, un tràmit que també inclou la llicència d'obres. D'aquesta manera, les obres ja podran començar tan bon punt l'Agència Catalana de l'Aigua notifiqui a la propietat un permís específic. “És un tràmit molt ràpid i que serà una realitat amb molt pocs dies”, explica el regidor d'Urbanisme. De fet, ja hi hagut moviment en els terrenys de l'antiga Preparación Textil perquè la propietat va sol·licitar una llicència per fer treballs previs consistents en netejar part de l'espai. Les obres es completaran en menys d'un any. El compromís és d'urbanitzar el conjunt del sector tot i que, en cas de realitzar recepcions parcials, es demanaran avals per tal d'assegurar que es completin.

“Sap greu que introdueixin ombres de sospita”

ERC va plantar dilluns per segona vegada un ple extraordinari dedicat a la Preparación Textil. Ho van fer per denunciar la “nocturnitat” amb la qual s'ha fet la tramitació del pla urbanístic. Des del govern municipal es lamenta que “s'introdueixen ombres de sospita” i consideren que “no tenen en compte el benefici del poble”. En aquest sentit Xavier Cima ho diferencia de la “responsabilitat” amb la qual considera que han actuat els regidors del PSC i el no adscrit. “Han estat molt receptius i  se'ls demanarà col·laboració a l'hora de definir els detalls del projecte d'urbanització”, afegeix.

Els socialistes han votat a favor de tots els tràmits per fer possible el desenvolupament urbanístic de la Devesa del Pla. Un consens bilateral que es va trencar en el darrer ple ordinari en el qual van lamentar que es permutés un terreny de l'entorn de la Devesa del Pla per un altre de la urbanització de la Torre per facilitar l'accés a l'aparcament del futur supermercat considerant que s'estava assumint un tràmit que corresponia a la iniciativa privada.