L'alcalde de Setcases es desvincula del 9-N per «no posar en perill el seu càrrec»

Carlos Fernández delega en el regidor Aleix Busquets tota la responsabilitat d'obrir el local municipal

Arnau Urgell
08 de novembre del 2014
Actualitzat el 14 d'abril del 2015 a les 10:49h
Carles Fernàndez, alcalde de Setcases
Carles Fernàndez, alcalde de Setcases | Adrià Costa

Carlos Fernández, alcalde de Setcases, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa


L'alcalde de Setcases ha decidit desvincular-se totalment del 9-N. Ho ha fet per “no posar en perill el càrrec d'alcalde que vaig acceptar davant tota la població”, a través d'una carta a la que ha tingut accés aquest mitjà. Per aquest motiu ha delegat en el regidor Aleix Busquets, de CiU, qualsevol responsabilitat futura pel fet d'obrir el local municipal on s'ha de celebrar diumenge la consulta.

Carlos Fernández –que ja havia anunciat al setmanari El Ripollès que no participaria al 9-N- ha declinat fer cap comentari de la seva decisió i ha explicat a aquest mitjà que les raons queden explicades a la carta. En aquest sentit assenyala que el Tribunal Constitucional ha suspès el procés de “participació ciutadana” i també fa referència a la missiva d'advertència de la delegada Llanos de Luna.

De fet, el mateix alcalde avisa al regidor que obrirà el local que “corre el perill que l'inhabilitin, ara o en un futur”. Busquets, per la seva banda, assegura que no té cap tipus de temor però que ell assumeix tota la responsabilitat. A Setcases, en cas que no es pogués celebrar la consulta en un local públic tenen l'alternativa d'un de privat.