L'Hospital de Campdevànol continua entre els millors per setè any seguit

Els premis estatals TOP 20 tornen a reconeix el centre hospitalari del Ripollès

L'Hospital de Campdevànol, premiat
L'Hospital de Campdevànol, premiat | Arnau Urgell
Redacció
06 de novembre del 2014
Actualitzat a les 16:49h

Una de les activitats desenvolupades a l'Hospital de Campdevànol. Foto: Arnau Urgell


L'Hospital de Campdevànol ha estat guardonat per setè any consecutiu amb un dels premis estatals TOP 20, organitzats per la consulta IASIST. De nou, se l'ha reconegut en la categoria de gestió hospitalària global entre els centres petits. El doctor Joan Grané, director gerent de l’Hospital de Campdevànol, va ser l'encarregat aquest dimarts de recollir el premi en una cerimònia realitzada a Madrid.

Els premis TOP 20 els atorga IASIST –empresa privada de serveis d’informació sanitària-, que recull els resultats que avaluen els centres en base a una sèrie d’indicadors de qualitat, funcionament i eficiència econòmica i que reconeix la tasca dels hospitals participants amb millors resultats. La participació és voluntària, gratuïta i dirigida a tots els hospitals de l'Estat espanyol que volen formar part d’un procediment de valoració objectiva de la seva tasca, basada en les dades quantitatives disponibles.

Els premis TOP 20, que enguany arribaven a la quinzena edició, han comptat amb 163 hospitals participants (126 públics i 37 privats) dels quals 40 han estat reconeguts per un total de 53 premis entre les categories de gestió hospitalària global i especialitats clíniques. IASIST assegura que malgrat les retallades que ha patit el sector els hospitals premiats mantenen una major qualitat assistencial que la resta –de mitjana, 26% més de productivitat, un 21% menys de mortalitat i un 17% menys de complicacions-.

En aquest sentit el doctor Joan Grané, director gerent de l'Hospital de Campdevànol, ha mostrat l'“orgull per aquesta distinció”. “Suposa que, malgrat la difícil situació actual, mantenim una assistència de gran qualitat gràcies a la tasca desenvolupada pels nostres treballadors”, ha assegurat. A banda de Campdevànol, en la categoria d'hospitals generals petits, també s'ha premiat els d'Ontinyent, Sant Celoni i Molina. Els Premis TOP 20 han reconegut un total de 18 centres hospitalaris catalans.