Més de 300 agricultors del Ripollès rebran quasi 1,1 milions de la UE

El Departament d'Agricultura avança aquesta quantitat corresponent al 50% del denominat Pagament Únic

Redacció
02 de novembre del 2014
Actualitzat a les 10:42h
Els agricultors del Ripollès van començar a rebre el dimecres passat quasi 1,1 milions d'euros destinats a garantir la viabilitat de les explotacions agràries de la comarca. Així ho ha explicat el Departament d'Agricultura, que ha decidit avançar el 50% de l'ajut de Pagament Únic de la campanya 2014, que ha de finançar en la seva totalitat la Unió Europea.

En total a Catalunya, la Generalitat donarà més de 122 milions d'euros, que revertiran en 50.763 productors d'arreu del territori. Segons ha informat el Departament, aquests diners que corresponen al 2014 s'avançaran perquè es considera que l'agricultura a Catalunya és una “font importantíssima de producció de béns públics que el mercat no remunera”, com el paisatge, la biodiversitat o la prevenció d'incendis.

El Pagament Únic és l'ajut directe més important a les explotacions agràries europees i és una de les accions prioritàries de la Política Agrària Comuna (PAC). Aquesta ajuda té per objectiu ajudar en el pagament de la renda i garantir la viabilitat econòmica de les explotacions. D'aquesta manera, s'evita l'abandonament de les terres i de l'activitat agrària i es fomenta l'equilibri territorial i l'obtenció i subministrament d'aliments a la població. 

Al Ripollès hi ha un total de 308 productors que rebran 1.093.151 euros. A les comarques de l'entorn destaca els 6 milions destinats als 1.200 productors d'Osona o els quasi 2 milions pels més de 500 agricultors de la Garrotxa.