La Biennal del Metall de Campdevànol aposta per la internacionalització

La segona edició duplicarà el nombre de forjadors en un context marcat per l'anunci de la inversió de Comforsa | També hi serà el president del Cercle Europeu de les Ciutats del Metall

Arnau Urgell
23 d'octubre del 2014
Actualitzat el 24 d'octubre a la 13:06h
La Biennal del Metall torna a Campdevànol
La Biennal del Metall torna a Campdevànol | Adrià Costa

La Biennal del Metall torna aquest cap de setmana a Campdevànol. Foto: Adrià Costa


Campdevànol es prepara per viure la segona edició de la Biennal de Metall. Ho farà aquest cap de setmana, del 24 al 26 d'octubre, en un ambient de cert optimisme pel recent anunci de Comforsa, el buc insigne del sector a la comarca, que invertirà 8 milions i crearà 50 nous llocs de treball. L'esdeveniment ve marcat per l'aposta per la internacionalització amb l'enfortiment de la relació amb Arles i la presència del president del Cercle Europeu de les Ciutats del Metall.

“La inversió de Comforsa s'ha convertit en l'autèntic anunci de la Biennal”, assegura l'alcalde Joan Manso. “És molt important per nosaltres tant pel context de crisi com sobretot perquè es tracta de l'empresa tractora del sector i n'hi ha moltes altres que en depenen”, afegeix. Curiosament, enguany el paper de les empreses s'ha reduït –es concentrarà en una jornada tècnica el divendres- i, en canvi,  s'ha aconseguit pràcticament duplicar el nombre de forjadors que hi assistiran.

Fa dos anys n'hi va haver una quinzena –tots catalans- i aquest cap de setmana s'espera que s'acostin a la trentena. D'aquests, uns deu seran de l'associació de la localitat nord-catalana d'Arles. “La Biennal aprofundeix la relació transfronterera que vam iniciar el gener passat amb el primer Fòrum Transfronterer del Metall”, assenyala Joan Manso.

L'objectiu de l'esdeveniment és que “la gent conegui i es faci seu el sector metal·lúrgic”. En aquest sentit l'element didàctic és comú en bona part de les activitats: des de les demostracions comentades de forja a les visites guiades a Comforsa –un dels grans èxits de la primera edició- així com els tallers infantils, les visites teatralitzades o l'exposició d'artistes del ferro. Els establiments del municipi també s'han sumat a l'esdeveniment creant un dolç denominat “Cigonyals i engranatges”.

Recepció amb el president del Cercle Europeu de les Ciutats del Metall

La Biennal del Metall començarà aquest divendres amb una jornada tècnica al centre cívic la Confiança. Els requisits de qualitat en soldadura, la qualificació dels professionals del soldeig o les tècniques per millorar la productivitat centraran la matinal. Posteriorment, es farà un dinar de networking amb una quarantena d'empresaris, forjadors i agents de promoció econòmica que anticiparà una recepció amb la presència de Hans Alberse, alcalde de Oude Iijsselstreek –una localitat holandesa de 40.000 habitants- i president del Cercle Europeu de Ciutats del Metall. Cal recordar que Campdevànol preveu acollir l'assemblea anual d'aquesta entitat l'any 2018.
 

Programa de la segona edició de la Biennal del Metall de Campdevànol (pdf)

Fotos de la Biennal del Metall de Campdevànol 2012 (Adrià Costa)

La segona Biennal del Metall també tindrà exposició d'art en ferro. Foto: Adrià Costa