Els punts de votació del 9-N al Ripollès

Finalment es podrà votar a la consulta, en format de "procés participatiu", als 19 municipis de la comarca | Consulteu la llista provisional facilitada pels ajuntaments a l'espera de la de la definitiva

Redacció
22 d'octubre del 2014
Actualitzat el 23 d'octubre a les 7:51h
Joana Ortega, amb les urnes i les paperetes del 9-N
Joana Ortega, amb les urnes i les paperetes del 9-N | Patri Mateos

El Govern ha confirmat que el 9-N es podrà votar, oficialment “participar”, als 19 municipis del Ripollès. Una situació que ha estat possible gràcies a l'oferiment de locals municipals que s'han afegit a la xarxa de locals de la Generalitat –bàsicament instituts-. Al conjunt de Catalunya, segons ha anunciat la vicepresidenta Joana Ortega, hi haurà 1.255 locals i 6.430 meses en 938 dels 947 municipis. D'aquesta manera, es cobrirà el 99,9% de la població.

A Ripoll només es podrà votar a l'Institut Abat Oliba en comptes dels cinc habituals en qualsevol elecció. Els instituts de Camprodon i Ribes també seran punts de participació mentre que a la resta de 16 municipis es faran en locals oferts dels ajuntaments. A la majoria de poblacions són en els punts habituals tot i que n'hi ha com Gombrèn que l'han canviat. Es votarà bàsicament a les sales de plens, en escoles i en centres cívics.

La "campanya electoral", rebatejada ara com a "període de deliberació participativa", s'estendrà del 30 d'octubre al dissabte 8 de novembre, sense que hi hagi "jornada de reflexió". Durant aquests dies, els municipis hauran de facilitar espais a la "pluralitat d'opcions" que vulguin posicionar-se sobre el 9-N.

Els nou municipis en què no hi haurà cap espai per poder "participar" són: Pontons i Sant Cugat Sesgarrigues (l'Alt Penedès), Castellví de Rosanes (el Baix Llobregat), Arres, Bausen i Canejan (era Val d'Aran), Almatret (el Segrià), Horta de Sant Joan (la Terra Alta) i Vespella de Gaià (el Tarragonès).

Tots els voluntaris coberts

Una de les novetats del “nou 9-N” és que es farà possible gràcies a voluntaris. El Govern va xifrar en 20.000 les persones necessàries –a banda de 3.000 funcionaris, també voluntaris- i amb un sol cap de setmana ja s'ha cobert. Les darreres xifres indiquen que s'ha superat els 30.000 inscrits però es continuaran acceptant fins al proper 27 d'octubre a les 12 del migdia. Cal recordar que els únics requisits són tenir un mínim de 16 anys, el graduat escolar o titulació equivalent i un telèfon mòbil operatiu.

Diversos alcaldes i càrrecs electes de la comarca també s'han apuntat com a voluntaris. En són una mostra Pep Coma i Marc Prat, alcaldes de Molló i Ribes de Freser, respectivament: la diputada i regidora Teresa Jordà o el diputat i regidor Xavier Cima, entre altres.
 
Llista provisional de punts de votació
Campdevànol: Escola Pirineu (Carrer Coll i Bardolet, 9)
Campelles. Sala de l'Ajuntament de Campelles (Plaça Ajuntament)
Camprodon: Secció Institut Germans Vila i Riera (Carretera de Molló, s/n)
Gombrèn: Centre Cívic Hug de Mataplana (Carrer Moisès Torrents)
Llanars. Escoles (Carrer Quintà, 2)
Les Llosses: Ajuntament (Carretera Pons-Ripoll, km12,6)
Molló: Sala de plens de l'Ajuntament (Carrer de Sant Sebastià, 36)
Ogassa: Escola pública l'Esquirol (Avinguda Mines, 13)
Queralbs: Sala de plens de l'Ajuntament (Plaça de la Vila, 3)
Pardines: Ajuntament (Plaça Padró, 7)
Planoles. Baixos de l'Ajuntament (Plaça Ajuntament, 1)
Ribes de Freser: Secció Institut Joan Triadú (Passeig Àngel Guimerà, 1)
Ripoll: Institut Abat Oliba (Carretera de Barcelona, 57)
Sant Joan de les Abadesses: Escola Mestre Andreu (Carrer Mestre Andreu, 2)
Sant Pau de Segúries: Escola els Pinets (Carrer Ter, 2)
Setcases. Ajuntament de Setcases (Carrer Rec, 5) (pendent confirmació)
Toses: Sala d'actes. Ajuntament (Carrer Solei, 2)
Vallfogona de Ripollès. Casal Cultural (Carrer Puig-estela, 11)
Vilallonga de Ter: Escola la Daina (Carrer de les Escoles, 2)