ERC tornarà a denunciar a Madrid l'«oblit» del Ripollès als pressupostos

Lamenta que el desdoblament del tren no avanci “tot i les fictícies mostres d'unitat entre conseller i ministra”

Redacció
21 d'octubre del 2014
Actualitzat el 27 d'octubre a les 9:08h
Sergi Albrich, Teresa Jordà i Carme Freixa
Sergi Albrich, Teresa Jordà i Carme Freixa | ERC

Sergi Albrich, Teresa Jordà i Maria Carme Freixa. Foto: ERC


ERC tornarà a denunciar al Congrés espanyol –tal i com va fer l'any passat- l'“oblit” del Ripollès als pressupostos estatals. Els comptes, presentats fa unes setmanes pel ministre Cristóbal Montoro, no inclouen ni un euro pel desdoblament parcial del tren i tot just destina 20.000 euros en els quatre projectes informatius de la N-260 entre Olot i Puigcerdà.

La diputada Teresa Jordà va anunciar en roda de premsa, acompanyada Carme Freixa i Sergi Albrich, que presentaran esmenes als comptes espanyols en els projectes ferroviaris i viaris que afecten la comarca. Respecte el tren van lamentar que el desdoblament parcial entre Montcada i Vic no rebi ni un sol euro “tot i les reiterades i fictícies mostres d'unitat entre la ministra de Foment i el conseller de Territori”. Cal recordar que Santi Vila manté que les obres començaran el 2016 tot i que els pressupostos de l'any vinent no tinguin cap partida al respecte.

Respecte els 20.000 euros pels estudis informatius de la N-260, Jordà ho va qualificar de “ridícul” i va anunciar “una bateria d'al·legacions perquè aquestes infraestructures cabdals siguin incloses als comptes”. “El Ripollès i les comarques gironines tornen a ser maltractades de nou i ja n'hi ha prou que uns paguem i altres distribueixin de forma arbitrària”, va concloure.

Sergi Albrich, regidor de Sant Joan de les Abadesses, va explicar que “ERC ha liderat als últims anys, als ajuntaments, Consell Comarcal i al Congrés espanyol, les peticions de millora i arranjament de la N-260 Ripoll-Sant Joan-Olot”. “Una via que correspon a una de les 20 carreteres més perilloses de l'Estat i que representa el 70% dels accidents del Ripollès. Per tant, és important que les al·legacions que es presentaran als pressupostos espanyols contemplin les obres de millora a la N-260 i el desdoblament de la via de tren. Una infraestructura que incrementaria la competitivitat de la nostra comarca”, va afegir.