Cinc anys de presó pel firaire que va fer tocaments a una menor a Campdevànol

La sentència inclou una ordre d'allunyament, sis d'inhabilitació i cinc anys de llibertat vigilada

Redacció
21 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:07h
La secció quarta de l'Audiència de Girona ha condemnat a cinc anys de presó al firaire que va fer tocaments a una nena durant la Festa Major de Campdevànol, segons publica El Punt Avui. Els fets es remunten al 17 de setembre de 2012 quan l'acusat treballava en una atracció instal·lada al poble. El fiscal demanava el doble de pena –10 anys- mentre la defensa en reclamava l'absolució.

La sentència recull l'argument de la fiscalia que sostenia que l'acusat es va apropar a un grup de nens i nenes d'onze anys que jugaven prop de la fira. José FD, que tenia 37 anys i treballava en una atracció demominada "Saltamontes", va demanar als nens si podia jugar amb ells. Aleshores, durant el joc, va agafar una de les nenes amb força pels braços i la va tirar a terra. La nena va caure de genolls i l'home va aprofitar per posar-se darrere seu i li va començar a fer tocaments de caire sexual.

 Va intentar escapar però l'home la va subjectar en força fins que la nena li va clavar una puntada de peu als genitals i va poder fugir.

El tribunal considera que la versió de José FB no era creïble. L'imputat va explicar que els menors –la víctima i tres nens més- li van demanar fitxes per pujar gratuïtament a l'atracció i ell s'hi va negar. Segons aquesta versió, els nens van començar a desenroscar bombetes de l'atracció i l'acusat els va intentar fer fora fins que la nena va caure a terra de forma accidental. La sentència considera "impensable" que els quatre menors s'inventessin la denúncia, assenyala que no presenta contradiccions a banda que els psicòlegs van determinar que la versió dels menors era creïble.

A més dels cinc anys de presó per un delicte d'agressió sexual a una menor, la sentència inclou altres peticions del fiscal com una ordre d'allunyament a mil metres de la víctima durant deu anys, la inhabilitació durant sis anys per treballar en instal·lacions destinades de menor així com, una vegada compleixi la condemna, cinc anys de llibertat vigilada. Es dóna la circumstància que l'acusat ja acumula dos condemnes per delictes sexuals i actualment és a la presó provisionalment per un delicte similar.