Comforsa invertirà 8 milions a la planta de Campdevànol

La metal·lúrgica guanya un contracte a Alemanya i preveu crear 50 nous llocs de treball en dos anys | L'empresa manté l'objectiu de facturar 100 milions d'euros en un termini de cinc anys

Redacció
21 d'octubre del 2014
Actualitzat el 26 de febrer del 2015 a les 7:35h
Eduard Jaklitsch, director general de Comforsa
Eduard Jaklitsch, director general de Comforsa | Arnau Urgell

Eduard Jaklitsch, director general de Comforsa Foto: Arnau Urgell


Comforsa invertirà vuit milions d'euros en dos anys a la planta de Campdevànol. Una inversió que va vinculada a haver aconseguit a Alemanya un contracte per fabricar components per al grup nord-americà de vehicles de transport Smith Cargo, segons publica Expansión. Aquesta comanda ajudarà a intentar assolir l'objectiu de facturar 100 milions d'euros en cinc anys –el 2013 van ser 70 i per enguany s'estima que es tancarà amb 75- i suposarà crear una cinquantena de nous llocs de treball.

La inversió, segons Expansión, suposarà instal·lar a la planta de Campdevànol una nova premsa de 6.300 tones per fabricar peces de major mida i amb un component tecnològic més avançat. A més, es pretén continuar amb la línia de diversificar l'activitat cap a la maquinària i els components per al sector eòlic, aeroespacial i agrícola.

Comforsa acumula quatre anys acumulant beneficis –220.000 euros l'any passat-. “En el futur serà natural que l'empresa camini sola però, per ara, la Generalitat –que té el 99% del capital- seguirà en l'accionat”, assegura Eduard Jaklitsch, director general de Comforsa, a Expansión.

Canvis al capdavant d'Avançsa

Els nous plans de Comforsa coincideixen amb un canvi al capdavant d'Avançsa, l'empresa pública que agrupa les participacions empresarials de la Generalitat, inclosa a la metal·lúrgica ripollesa. En aquest sentit, segons publica l'Ara, aquest dimarts el consell executiu aprovarà el nomenament de Joan Tarradelas com a nou director general en substitució de Felipe Muntadas Prim, que ha decidit deixar el càrrec.