Una carbassa d'Osca de 450 kg frega el rècord a Sant Joan

El primer premi de la Fira de la Carbassa recau en un productor de Cantalobos mentre que un navarrès en presenta una de més de 410 quilos

Carbasses gegants a Sant Joan de les Abadesses
Carbasses gegants a Sant Joan de les Abadesses | Marc Cargol
Redacció
20 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 17:11h

Carbasses gegants a Sant Joan de les Abadesses. Foto: Marc Cargol


Les carbasses són un fruit per excel·lència de tardor. I el temps absolutament primaveral –amb una màxima de 25,5 ºC- no va impedir que tornessin a ser protagonistes de la fira per excel·lència de tardor a Sant Joan de les Abadesses. Enguany el primer premi se'l va endur un productor d'Osca amb un exemplar de 450,8 quilos, tot just quatre menys que el rècord establert l'any passat.

Carlos Callen va recórrer els 310 quilòmetres que separen Cantalobos de Sant Joan de les Abadesses amb una carbassa de 450,8 quilos. El viatge va valer la pena ja que es va endur el primer premi de la fira dotat amb 400 euros. Tot i això, no ho va tenir fàcil ja que Rubén Mendi, un productor de la localitat navarresa de Valtierra, va fregar el triomf amb un exemplar de 411,8 kg. El tercer premi va caure més aprop amb una carbassa de 365,6 quilos de Salvador Migas de Santa Maria de Palautordera.

La Fira de la Carbassa de Sant Joan repartia 1.300 euros amb premis. També hi havia guardons pels exemplars locals més grans. En aquesta categoria va destacar la que van presentar el trio format per la Joaquima, l'Anna i la Núria amb 170,2 quilos. Josep Bosch, per la seva banda, va quedar segon amb un fruit de 140,4 quilos.

Més enllà del concurs la fira mantenia les receptes de les cinc primeres edicions: parades de productes relacionats amb la carbassa, degustacions i demostracions. A la tarda, a més, es va celebrar un taller de cuina amb carbassa adreçat a nens i el ja tradicional demostració de l'art de fer escultures amb aquest fruit de tardor.
 

Molt públic a la Fira de la Carbassa de Sant Joan de les Abadesses. Foto: Marc Cargol


Galeries de fotos

Fotos de la Fira de la Carbassa de Sant Joan 2014 (Marc Cargol)

Fotos de la Fira de la Carbassa de Sant Joan 2013 (Marc Cargol)

Fotos de la Fira de la Carbassa de Sant Joan 2012 (Marcel Urgell)

Fotos de la Fira de la Carbassa de Sant Joan 2011 (Xevi Mas)

Fotos de la Fira de la Carbassa de Sant Joan 2010 (Lurdes López)