Ripollès Desenvolupament es convertirà en agència l'1 de gener de 2015

Aquest dijous es van aprovar inicialment el canvi d'estatuts d'una nova entitat que integrarà també l'Associació Leader i el CEINR

Redacció
17 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 18:32h
Ripollès Desenvolupament es transformarà en agència
Ripollès Desenvolupament es transformarà en agència | CRD

Una agència comarcal de desenvolupament unirà els tres consorcis actuals: Ripollès Desenvolupament, l'Associació Leader i el CEINR. Després de mesos sense notícies públiques –fa un any es va anunciar que el projecte es presentaria en poques setmanes-, aquest dijous a la nit el Consorci Ripollès Desenvolupament va aprovar inicialment la modificació dels seus estatuts per fer possible la nova entitat. Un extrem que va avançar a través de les xarxes socials l'alcalde Pep Coma.

La futura agència comarcal vol unificar els consorcis existents en un context on les noves lleis d'administració local han posat aquest tipus d'organismes al punt de mira. A més, el Govern aposta per tenir interlocutors únics en el territori i, actualment, les qüestions de promoció econòmica quedaven repartides entre diversos ens. També s’aprofitarà "per fer una adaptació de les línies de treball a la realitat socioeconòmica del territori a través d’un nou Pla d’acció que s’està treballant amb la participació de diferents agents".

L'aprovació inicial del canvi d'estatuts suposa que comenci la recta final del procés per crear l'agència tot i que, a priori, no serà curt ja que també ho hauran de fer tots els socis que l'integren. Concretament, segons el mateix consorci, s'espera que l'1 de gener de 2015 l'agència ja pugui comença a operar com tal.

Cal recordar que el desembre passat ja es va substituir el gerent del Consell Comarcal per tal d'adaptar l'administració a aquesta nova realitat. Albert Puigvert, que ja era gerent dels tres consorcis, ha continuïtat supervisant els tres consorcis –que han passat a tenir coordinadors tècnics- mentre no es creava l'agència.
 

Reunió de la junta de Ripollès Desenvolupament. Foto: CRD