Els Bombers apaguen l'incendi de Filats Moto de Gombrèn després de cinc hores

Descarten danys estructurals a la nau però s'haurà de substituir el fals sostre i el sistema de refrigeració

Arnau Urgell
13 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 20:52h
L'incendi ha afectat la nau de Filatures Moto de Gombrèn
L'incendi ha afectat la nau de Filatures Moto de Gombrèn | AU

L'incendi ha afectat la nau de Filatures Moto de Gombrèn. Foto: Arnau Urgell


Poc abans de les vuit del vespre els Bombers han donat per extingit l'incendi que ha afectat des del migdia l'empresa Filats Moto de Gombrèn. Hi han treballat durant quasi cinc hores i, en acabar, han pogut comprovar que no s'han produït danys estructurals. Això sí, segons fonts del cos d'emergències, caldrà substituir tant el fals sostre com el sistema de refrigeració. En canvi, no hi hagut ni danys personals ni afectació a la maquinària d'una de les darreres filatures actives de la comarca.

Els Bombers de la Generalitat han activat al llarg de tarda un total de dotze dotacions. Fonts dels Bombers han explicat que el foc ha començat al sostre on s'acumulen les borres de la filatura. "És un material molt inflamable que es pot encendre amb qualsevol guspira", han afegit.

Testimonis presencials han explicat a ElRipollès.info que poc després que comencés l'incendi ha començat a sortir fum molt blanc des dels dos extrems de la fàbrica, ubicada a tocar del nucli urbà de Gombrèn. Pocs minuts després arribaven les primeres dotacions dels Bombers i els Mossos quan tota la plantilla ja era fora. La principal dificultat ha estat trobar el millor punt per atacar l'incendi. En aquest sentit s'ha foradat un punt del sostre i s'ha treballat per obrir les tapes del sistema de ventilació on probablement ha començat l'incendi.
 

Incendi a la nau de Filatures Moto de Gombrèn. Foto: Arnau Urgell

 

El fum de l'incendi, vist des de Gombrèn. Foto: Arnau Urgell
 

L'incendi ha mobilitzat una desena de dotacions. Foto: Arnau Urgell