La Gigaenquesta del 9-N arrenca dissabte a Ripoll i a la Vall de Ribes

Milers de voluntaris surten arreu del país per "descobrir com s'imagina la població una Catalunya independent"

Redacció
09 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 8:41h
Set municipis del Ripollès –Ripoll i els sis de la Vall de Ribes- seran l'escenari aquest dissabte de l'inici a la comarca de la Gigaenquesta. Es tracta d'una iniciativa en el marc de la campanya “Ara és l'hora” de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural els dies previs al 9-N.

Amb aquesta iniciativa, l’ANC i Òmnium Cultural pretenen "escoltar i parlar amb tothom per saber com s'imagina la població una Catalunya independent". La idea és recollir el màxim d'informació possible sobre què pensen i volen els ciutadans.

La Gigaenquesta arribarà acompanyada d'altres activitats. A Pardines, per exemple, es farà parada en el marc de la Fira de la Cervesa Artesana i s'omplirà de groc el poble, una acció de la campanya "país groc" que ja s'ha notat en punts com la Lira de Ripoll. Els voluntaris també seran a Campelles, Planoles, Queralbs, Ribes de Freser i Toses. El 18 d'octubre es farà a la resta de municipis del Ripollès.

Des de l'ANC i Òmnium Cultural se segueixen buscant voluntaris per fer la Gigaenquesta, n'hi ha més de 40.000 arreu del país i s'anima a tothom a apuntar-se a la iniciativa, o bé a presentar-se als punts de trobada els dies assenyalats als webs de les entitats.