Camprodon amenaça de dur el Govern a judici pels impagaments de les escoles bressol

36 municipis inicien els tràmits per presentar un contenciós

Redacció
01 d'octubre del 2014
Camprodon i 35 municipis més, agrupats en el Fòrum d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Educació, amenacen amb dur el Govern a judici pels incompliments en el finançament de les escoles bressol. Aquest dimarts van començar a presentar escrits al Departament d'Ensenyament perquè faci efectius els seus compromisos. Es tracta del pas previ per presentar un recurs contenciós administratiu per demanar l'ingrés del deute pendent.

El fòrum denuncia que des del 2011 la Generalitat no ha fet les aportacions econòmiques als centres de 0 a 3 anys i xifra el deute amb els municipis que presenten el recurs en 11,1 milions d'euros. Si en el termini d'un mes la Generalitat no fa efectiu el pagament, els ajuntaments presentaran el recurs davant dels tribunals.

Els 36 municipis del Fòrum d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Educació a Catalunya –la gran majoria governats pel PSC- que han iniciat els tràmits representen una població d'1.952.760 habitants. Set dels ajuntaments tramiten el recurs de manera individual. Es tracta dels consistoris de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès); Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà (Baix Llobregat); Sabadell, Terrassa (Vallès Occidental) i Tarragona. 

Els altres 29, entre els quals el de Camprodon procedeixen de manera conjunta. Són els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès); Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Rubí, Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental); Canovelles, Granollers, Montmeló, Montseny, Sant Celoni (Vallès Oriental); Olesa de Montserrat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Viladecans (Baix Llobregat); Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta (Maresme); Castellbell i el Vilar, el Pont de Vilomara i Rocafort (Bages); les Masies de Voltregà (Osona); Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Llorenç d'Hortons (Alt Penedès); Lleida; Riudarenes (la Selva) i el Vendrell.

El Fòrum d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Educació a Catalunya retreu a la Generalitat la manca de finançament de les escoles bressol, ja sigui en diners compromesos (cursos 2010-2011 i 2011-2012) o per no haver adquirit compromís (cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015).

Camprodon ja té un contenciós per impagament

El probable contenciós contra el Govern pels impagaments en les escoles bressol no serà el primer que tiri endavant l'Ajuntament de Camprodon. A inicis d'any en va iniciar un altre per l'eliminació d'una subvenció de 75.000 euros per a la instal·lació de la gespa artificial del camp de futbol municipal.