Jutgen un firaire per una agressió sexual a una nena a Campdevànol

El fiscal demana deu anys de presó per uns fets que van succeir presumptament a la Festa Major de 2012

Redacció
01 d'octubre del 2014
L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un firaire que s'enfronta a 10 anys de presó per, presumptament, fer tocaments a una nena durant la Festa Major de Campdevànol. El fiscal acusa José FD d'un delicte d'agressió sexual a menors per un fets que van succeir el 17 de setembre de 2012 i demana una pena de deu anys de presó. La defensa, en canvi, en reclama l'absolució.

El fiscal, a més dels deu anys de presó, reclama que una vegada complerta la pena es deixi l'acusat en llibertat vigilada perquè considera que hi ha risc de reincidència. A més, sol·licita que no es pugui apropar ni comunicar-se amb la víctima durant 15 anys i també vol que impedeixin que pugui treballar en atraccions o en activitats destinades a menors durant sis anys.



L'acusació pública sosté que el 17 de setembre del 2012, entre les quatre i les cinc de la tarda, l'acusat es va apropar a un grup de nens i nenes d'onze anys que jugaven prop de la fira. Díaz, que tenia 37 anys i treballava en una atracció demomina "Saltamontes", va demanar als nens si podia jugar amb ells. Aleshores, durant el joc, va agafar una de les nenes amb força pels braços i la va tirar a terra. La nena va caure de genolls i el processat presumptament va aprofitar per posar-se darrere seu i li va començar a fer tocaments al cul i a acariciar-li els pits.



El fiscal indica que la nena forcejava amb l'acusat per aturar-lo, però ell tenia més força i no podia treure-se'l de sobre. Seguint el relat de l'acusació, Díaz va girar la nena subjectant-la pels braços, la va tombar panxa enlaire i es va asseure sobre seu per immobilitzar-la. Li va continuar fent tocaments fins que, finalment, la nena va aconseguir clavar-li una puntada de peu als genitals i va poder fugir.


L'acusat ho nega tot



L'acusat va negar les acusacions i va assegurar que el grup de nens i nenes estava "enredant" per l'atracció on ell treballava. "Anaven per les atraccions demanant fitxes per pujar gratis però jo els vaig dir que no", va afirmar el processat que diu que, com a venjança, els nens van començar a desenroscar bombetes de l'atracció. Va ser quan els intentava aturar i fer fora que, segons Díaz, la nena va caure a terra de forma accidental. "No la vaig tocar", va concloure a la vista que es va celebrar aquest dimarts. 

Per això, la defensa demana que l'absolguin. El cas, que ha arribat judici a la secció quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.