Dotze ajuntaments del Ripollès ja han mostrat el suport a la consulta del 9-N

Setcases, governat per una llista associada al PSC, Toses i Vilallonga van aprovar les mocions aquest dimarts | Està previst que fins al 27 de setembre s'aprovin a tots els municipis

Llanars, amb estelada inclosa, per donar suport al 9-N
Llanars, amb estelada inclosa, per donar suport al 9-N | AMI
Arnau Urgell
24 de setembre del 2014
L'Ajuntament de Llanars, amb estelada inclosa per donar suport al 9-N. Foto: AMI

Ja hi ha dotze dels dinou municipis del Ripollès que han formalitzat el suport a la consulta del 9 de novembre. Aquest dimarts van fer-ho Vilallonga de Ter, al migdia, així com Toses i Setcases, aquest darrer municipi governat per una llista associada al PSC. Avui serà el torn de les institucions comarcals amb la celebració de plens extraordinaris del consell d'alcaldes i del Consell Comarcal, convocats a les 19.30 i a les 20.00, respectivament.

L'onada municipalista de suport al 9-N es manté imparable. Els darrers càlculs de l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis és que ho faran un total de 782 ajuntaments, a banda de diputacions i consells comarcals. Al Ripollès, el dilluns van aprovar el text Ripoll, Ribes de Freser, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Planoles, Ogassa, Queralbs, Llanars i Molló mentre que la resta de municipis, fins arribar als dinou, ho faran fins al 27 de setembre.

L'unanimitat i el fet que el públic assisisteixi als plens està sent un dels elements conjunts en bona part dels municipis. De moment, només els dos regidors del PSC de Ripoll han optat per l'abstenció argumentant que apostaven per "una consulta legal i acordada" i expressant els seus dubtes sobre la Llei de consultes ja que va recordar que ni tan sols ha estat publicada al DOGC. Arreu del país la posició dels socialistes varia des del "sí" al "no" passant per l'abstenció. A la Diputació de Girona, per exemple, tots els membres del grup del PSC van votar a favor excepte un que es va abstenir.

L'alcalde Jordi Munell llegint la moció de suport al 9-N. Foto: Arnau Urgell

Els acords sorgits dels plens extraordinaris es comunicaran en el període de cinc dies des de la seva aprovació al president de la Generalitat i a la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris, i els seran lliurats pels propis alcaldes amb el màxim rigor institucional, en un gran acte que tindrà lloc al Palau de la Generalitat el dissabte 4 d’octubre, en la que serà la més nombrosa concentració de batlles catalans de la democràcia. L’AMI i l’ACM seran els encarregats de trametre les actes de ple de forma conjunta al president del govern espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.

Llista d'ajuntaments del Ripollès

Molló (dilluns 22, 13.00): aprovat per unanimitat: CiU
Llanars (dilluns 22, 20.00): aprovat per unanimitat: independents i CiU
Ogassa (dilluns 22, 20.00): aprovat per unanimitat: ERC i CiU
Planoles: (dilluns 22, 20.00): aprovat per unanimitat: independents i CiU
Queralbs (dilluns 22, 20.00): aprovat per unanimitat: CiU i llista associada al PSC
Ripoll (dilluns 22, 20.00): aprovat amb suport de CiU, ERC i no adscrit. Abstenció de PSC
Ribes de Freser (dilluns 22, 20.00): aprovat per unanimitat: CiU, ERC i ICV
Sant Joan de les Abadesses (dilluns 22, 20.00): aprovat per unanimitat: PSC, CiU i ERC
Sant Pau de Segúries (dilluns 22, 9.00): aprovat per unanimitat: CiU i independents
Setcases (dimarts 23, 19.00): aprovada per unanimitat: llista associada al PSC i CiU
Toses: (dimarts 23, 19.00): aprovada per unanimitat: CiU i ERC
Vilallonga de Ter (dimarts 23, 12.00): aprovat per unanimitat: CiU i llista associada a ERC

Mapa de fotos dels ajuntaments que donen suport a la consulta (Nació Digital-AMI)

Text íntegre de la moció (AMI)

Llista i horaris de tots els ajuntaments que donen suport a la consulta