Uns 450 corredors disputaran la Taga 2040, tercera prova de la Copa Catalana

La cursa de Sant Joan de les Abadesses, una de les més consolidades del país, arriba diumenge amb Pere Aurell, Xavi Llamas, Eric Moya, Josep M. Pijuan, Xavier Espiña, Xevi Vidal i Roser Español, entre els favorits

La Taga Evo 2040 arriba a la quinzena edició
La Taga Evo 2040 arriba a la quinzena edició | Marc Cargol
Arnau Urgell
18 de setembre del 2014
La Taga Evo 2040 arriba a la quinzena edició. Foto: Marc Cargol

Més de 450 corredors disputaran diumenge a partir de les nou del matí la Taga Evo 2040, la cursa de muntanya de Sant Joan de les Abadesses. És una de les proves més consolidades del país ja que, a l'elevat nombre d'inscripcions, s'hi suma que en bona part de les seves quinze edicions ha format part de la Copa Catalana de la FEEC –i puntualment també de la Copa d'Espanya o ha esdevingut el Campionat de Catalunya-.

En aquesta ocasió es tracta de la tercera prova de la Copa Catalana de l'especialitat, que es clourà el 12 d'octubre amb la Cursa de Muntanya de Tivissa. Els organitzadors, la UE Sant Joan, han modificat puntualment el recorregut absolut, format per 26,3 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.893 metres, en la seva part més baixa.

En aquest sentit s'arribarà al coll de Can Camps passant pel collet del Vent i Còdol. Una vegada superada la zona alta (Pujada dels Escalers-Puig Estela-Taga-Coma d'Olla) que no s'ha modificat, es baixarà pel camí del Taga. Aquest canvi farà que la pujada sigui més progressiva fins al coll de Can Camps i que la baixada sigui molt més ràpida i tècnica. A més, hi haurà traçats específics per a les categories sub23 (21,7 km) i júnior (14,1 km). De nou, es recordarà la figura d’Esteve Martínez, desaparegut al Mont Blanc, amb un memorial que premia als corredors més ràpids entre el Puig Estela i Coma d’Olla.

Entre els favorits destaquen, a priori, Josep Maria Pijuan, Xavi Llamas, Eric Moya, Xavier Espiña i Xevi Vidal. A més, a darrera hora s'ha inscrit Pere Aurell, guanyador de la darrera marató de l'Emmona i cinquè a la Kima, prova de la Copa del Món. Entre les dones Roser Español i Paloma Lobera són les que tenen més opcions sense descartar de la lluita pel podi la santjoanina Anna Capdevila.

L'any passat l'ascens al Taga i posteriors descens fins al centre de Sant Joan de les Abadesses va servir per coronar Rafa Parés i Àngela Castelló com a campions de Catalunya, dos atletes que, en principi, no seran diumenge a la línia de sortida.



Galeries de fotos

Fotos de la Taga 2040 Evo 2013 (Marc Cargol i Arnau Urgell)

Fotos de la Taga 2040 Evo 2012 (Marc Cargol i Carles Martínez)

Fotos de la Taga 2040 Evo 2011 (Marc Cargol, Joan Soler i Jordi Vives)

Fotos de la Taga 2040 Evo 2010 (Jordi Vives)

Fotos de la Taga 2040 Evo 2009 (Jordi Vives)

Fotos de la Taga 2040 Evo 2008 (UE Sant Joan)