Tercera tarda de fortes tempestes

A Ripoll, on s'han acumulat quasi 60 litres, algunes rieres s'han desbordat sense provocar inundacions | Les principals afectacions han estat esllavissades a la Ruta del Ferro i a la N-260 | El temps no fa net i les tempestes es poden repetir els propers dies

Arnau Urgell
06 de setembre del 2014
L'aparcament de l'Avellaneda, inundat
L'aparcament de l'Avellaneda, inundat | Miquel Moreno
Una riera de Ripoll, desbordada. Foto: Arnau Urgell

El setembre va començar amb tres dies plàcids però des de dijous que s'han encadenat tres tardes de fortíssimes tempestes al Ripollès. En aquesta ocasió s'han centrat al Baix Ripollès –tot i que també a la Vall de Camprodon- on des de les quatre fins a les vuit no ha parat de descarregar aigua acompanyat d'aparat elèctric i, puntualment, de calamarsa.

Les precipitacions, que a Ripoll han acumulat vora 60 litres, s'han sumat a la dels dies anteriors. Això ha fet que ràpidament l'aigua comencés a escolar-se per vessants i prats i en alguns casos s'han produït petits desbordaments, com el de la riera de Caganell i la inundació dels aparcaments del pavelló de l'Avellanade i de Tallers Casals, entre altres. Tanmateix, fins ara no hi ha constància de cap incident greu.

La principal incidència s'ha produït a la Ruta del Ferro que ha quedat tallada per una esllavissada –probablement a causa de les pluges d'ahir- a l'alçada de la fàbrica Fibran (foto, @jjaumef). Al vespre se n'ha produït una altra a la carretera N-260a, entre Ripoll i Vallfogona.

A més, molts cotxes s'han aturat als túnels de la C-17 entre Montesquiu i Ripoll per evitar els moments més intensos de les tempestes.

De fet, aquesta tarda les tempestes han tornat a tocar de ple el nord d'Osona amb una pedregada espectacular a Torelló l'endemà que aquesta mateixa localitat, així com Manlleu i Roda de Ter, patissin fortes inundacions.

L'aparcament de l'Avellaneda de Ripoll, inundat. Foto: Miquel Moreno

Efectes de les tempestes a Ripoll. Foto: Miquel Moreno