El president de Llet Nostra alerta que el veto rus pot perjudicar el sector làctic català

Iris Estrada
01 de setembre del 2014
El president de Llet Nostra, Jordi Riembau, ha explicat a l’"Entrevista" de Catalunya Informació amb Montse Sánchez que el veto rus a la llet de la Unió Europea podria perjudicar el sector català si els països afectats desviessin producte al mercat català.
 
Riembau ha advertit que si es desvien els excedents de la llet de la Unió Europea al mercat català, els preus podrien baixar. La situació actual del mercat làctic és delicada a causa de la política de preus de França, que segons ha explicat el director de Llet Nostra, envien els excedents cap aquí a preu baix. També ha afegit que la indústria làctica catalana i espanyola estarien en perill si aquesta situació s’accentués.
 
Llet Nostra és la marca líder al Principat i la planta de producció està situada a Vic. Es va fundar l’any 2003 després que el Grup Pascual deixés de comprar llet als fabricants catalans. L'empresa aglutina el 30% de les explotacions catalanes de llet. Els sis grups cooperatius que formen part de Llet Nostra són Lletera de Campllong, Ramaders del Baix Empordà, Cadí, Lletera de Mollerussa i Comarca, Agropecuària de Vallfogona del Ripollès i Grup Lleter de Banyoles.

Jordi Riembau ha explicat que actualment l’empresa s’està recuperant de la situació que va crear la crisi econòmica i que aquest any es tancarà amb un increment de vendes del 2 al 3% respecte del 2011. Llet Nostra només ven a Catalunya i no es planteja exportar.