ERC denuncia l'acumulació de runa i deixalles a Sant Joan

Les zones afectades són la Coromina i Santigosa

Redacció
26 d'agost del 2014
Runa acumulada a la zona de la Coromina.
Runa acumulada a la zona de la Coromina. | ERC Sant Joan de les Abadesses
Runa acumulada a la zona de la Coromina. Foto: ERC Sant Joan de les Abadesses

Els regidors d’ERC de Sant Joan de les Abadesses han denunciat en una nota l’acumulació de runa i deixalles en diversos punts d’entrada del municipi. "Si volem ser un municipi turístic no ho podem permetre", es queixa el republicà Sergi Albrich. Precisament, aquesta setmana s’han conegut les dades positives de l’Oficina de Turisme de la població, que ha atès uns mil visitants en només una setmana .

“A dia d'avui, i des de fa unes setmanes, el sector nord de la urbanització de la Coromina del Bac, s'ha transformat -per segon cop al llarg d'aquesta legislatura- en un abocador de runa i restes d'obra improvisat”, diuen des d’ERC. La runa acumulada prové en gran mesura de l'habitatge que l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha hagut d'enderrocar subsidiàriament al nucli antic del municipi. "És incomprensible que l'Ajuntament obligui que tota persona que realitzi obres a la seva llar dipositi la runa resultant en contenidors especials per, posteriorment, ser recollida i traslladada i, en canvi, l’Ajuntament l’aboqui a solars municipals”, apunta Albrich.

L'acumulació de runa per part de l’Ajuntament és un fet que els regidors d'ERC ja han denunciat en diverses ocasions. "Això provoca  que particulars hi aportin la seva pròpia runa i s'hi vegin buscadors fortuïts de ferralla i metall. És genera inseguretat als veïns de forma innecessària", afegeix Albrix.

Els republicans denuncien que l’acumulació de deixalles també es produeix a altres punts del municipi, com l'àrea d'aportació pels disseminats de l'entorn de la carretera de Santigosa.

Deixalles a Santigosa. Foto: ERC Sant Joan de les Abadesses