El Festival de Música de la Vall de Camprodon fa el ple a tots els concerts

Sanjosex tanca a Molló l’edició amb més èxit del certamen | El de la Bisbal d'Empordà va presentar el seu darrer disc “Festival” en format trio

Sanjosex, a Molló
Sanjosex, a Molló | FMVC
Redacció
25 d'agost del 2014
Sanjosex, al concert de Molló. Foto: FMVC

Èxit absolut de la quinzena edició del Festival de Música de la Vall de Camprodon (FMVC). Els quatre concerts programats durant l'agost a Llanars, Setcases, Vilallonga de Ter i Molló han exhaurit totes les entrades i s'ha registrat una ocupació del 100%.

Sanjosex, alter ego de Carles Sanjosé, va omplir, aquest diumenge, la sala de ball de Molló en el que va ser l'últim concert del certamen. El músic va presentar per primera vegada al Ripollès i en format trio (acompanyat del baixista Miquel Sospedra i el bateria Pep Mula) el seu darrer disc, “Festival” (Bankrobber, 2014), tot i que també va interpretar cançons dels seus anteriors discs. En aquest quart concert de l'edició d'enguany, com en la resta, es van exhaurir les entrades.

Molt còmode i especialment connectat amb el públic, Sanjosex va iniciar el concert amb “The catcher”. Cançons com “Que bé!”, “Et menjaria a petons”, “Corriol”, “Animal salvatge” o “Puta” (rebatejada com a “Guapa” per a l'ocasió) van sonar en un repertori format per més d'una vintena de cançons i que es va acabar amb una col·laboració especial, la de Carles Sanjosé pare tocant l'harmònica a “Fem l'amor”, i que el públic va respondre amb forts aplaudiments.

El concert tancava la quinzena edició del festival, que ha comptat també amb Joan Dausà a Llanars, Toni Xuclà i Gemma Humet a Setcases i El Petit de Cal Eril a Vilallonga de Ter. Els representants dels municipis participants i el director artístic del festival, Francesc Viladiu, coincideixen a valorar-ho com un èxit d'assistència, però també “de la qualitat de les propostes que s'han presentat”. “És interessant mostrar aquest tipus de propostes al Ripollès”, diu Viladiu.


Pendents de fer una valoració de futur, la sensació és molt positiva, segons Viladiu: “Cada any donem un pas més endavant en les propostes i en el tipus de programació. Malgrat algunes són més fàcils i d'altres més arriscades, com El Petit de Cal Eril o Albert Bello als concerts de presentació, la resposta del públic és sempre molt positiva”. Els responsables del festival continuen l'aposta per consolidar el model iniciat fa quatre anys i oferir espectacles de gran qualitat en espais amb aforaments petits o mitjans, que permeten crear una relació més pròxima entre el públic i l'artista, molt diferent de la que es crea en altres festivals més multitudinaris.

El FMVC és promogut per la Mancomunitat de la Vall de Camprodon amb el suport dels ajuntaments de Setcases, Molló, Llanars i Vilallonga de Ter. Aquesta és la quarta edició des que el Festival va decidir obrir una nova etapa amb una línia musical que augmentés el ventall del seu públic. El certamen també compta amb el suport del Consell Comarcal del Ripollès, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.