Els socialistes retiren la reprovació a Joan Manso perquè demana disculpes

L'alcalde de Campdevànol ja s'havia disculpat en privat amb la regidora Mercè Guitart però l'oposició va exigir que fos públicament per deixar sobre la taula la moció | Manso finalment va acceptar la petició però va considerar electoralista bona part del text

Joan Manso, en ple debat sobre la reprovació de l'alcalde
Joan Manso, en ple debat sobre la reprovació de l'alcalde | AU
Arnau Urgell
04 d'agost del 2014
Joan Manso, en ple debat sobre la reprovació de l'alcalde. Foto: AU

Els socialistes de Campdevànol finalment van retirar la reprovació a l'alcalde Joan Manso. Ho van fer després que el batlle acceptés presentar públicament disculpes a la regidora Mercè Guitart per unes afirmacions realitzades en un ple de fa uns mesos. Tot i que Manso defensava que ja ho havia fet l'endemà en privat, finalment va accedir a fer-ho públicament tot i assenyalar implícitament que la resta d'elements de la moció eren electoralistes.

La reprovació no hagués tirat endavant. El PSC tot just tenia dos regidors al ple –que es va celebrar el divendres 1 d'agost al vespre- mentre que l'equip de govern, malgrat una baixa, sumava cinc vots.  Núria López va iniciar la defensa de la moció assegurant que algunes de les actuacions de l'alcalde “mancades de respecte” havien “deslegitimitat la institució”. En aquest sentit va criticar que “s'havia utilitzat informació personal dels veïns obtinguda en motiu del seu càrrec” i va reclamar que “no hi haguessin gestos de menyspreu cap als representants electes”. Finalment, va qualificar l'actitud de l'equip de govern de “política de cassolada”, utilitzant la imatge de la protesta del 2007 quan va ser investida alcaldessa.

Tanmateix, abans de procedir a la votació va assegurar que “per reparar el dany causat només cal demanar disculpes”. “I si és així deixarem la moció sobre la taula”, va afegir López. Joan Manso, per la seva banda, va evitar valorar el text i les raons de l'oposició i es va centrar en recordar que ja havia demanar disculpes privades a la regidora Mercè Guitart, per unes afirmacions realitzades en un ple. El grup socialista, tanmateix, va exigir que ho fes públicament. Una situació que es va allargar una estona fins que hi va accedir. Abans, però, havia assenyalat que “no entraria en la resta d'elements de la moció i menys a deu mesos de les eleccions”, en una implícita crítica per electoralista.

“Jo demano disculpes públicament però vostès han fet en aquesta moció un atac personal”, va concloure l'alcalde. Amb la voluntat de rebaixar tensions, el regidor d'Esquerra, Jaume Garcia, va demanar “deixar la discussió en aquest punt”. “Ens hauríem de comportar bé en tots els plens per respecte a la ciutadania”, va concloure.