La nova Llei de muntanya, a debat

Els experts i el Govern consideren que convé una actualització de del text del 2003

Redacció
31 de juliol del 2014
Reunió d'el·laboració de la nova Llei de Muntanya Foto: ADBerguedà

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha acollit aquest dimecres la tercera i última trobada del grup de treball de la nova Llei de muntanya, que substituirà la del 2003 i que busca determinar un règim jurídic específic per a les zones de muntanya.
 
Aquesta trobada ha reunit representants de la Generalitat, entitats i sectors empresarials del Berguedà, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i la Vall d’Aran. Segons han explicat, l’actualització de l’antiga llei del 2003 es fa urgent a causa dels canvis i avenços que han experimentat diverses zones de muntanya pel que fa a activitat econòmica, infraestructures, accessos i equipaments. A més, la Generalitat s’ha mostrat convençuda que una nova llei contribuiria a seguir amb el desenvolupament d’aquestes àrees i comarques.
 
Durant la reunió, s’ha acabat d’analitzar el règim jurídic específic d’aquestes àrees per reforçar els seus recursos econòmics, garantir els serveis, assegurar el repartiment equilibrat de les activitats en el territori, reforçar la recuperació econòmica i potenciar el patrimoni natural, arquitectònic i cultural. A més, i especialment, s’han tractat aquells nuclis de població petits que encara no disposen d’alguns serveis mínims indispensables. A partir d’aquí, es realitzarà una proposta tècnica que s’enviarà als grups parlamentaris perquè impulsin el seu desenvolupament legislatiu.