La confessió de Jordi Pujol acaba amb tres dècades de sopars d'estiu de CiU al Ripollès

Xavier Cima, president de CDC, explica que no han decidit si el mantindran sense l'expresident

Jordi Pujol i Marta Ferrussola, en el sopar del 2009
Jordi Pujol i Marta Ferrussola, en el sopar del 2009 | Adrià Costa
Arnau Urgell
29 de juliol del 2014
Jordi Pujol i Marta Ferrussola, en el sopar de Campdevànol del 2010. Foto: Adrià Costa

La confessió de Jordi Pujol que durant més de tres dècades ha defraudat a Hisenda mantenint comptes a l'estranger també tindrà conseqüències al Ripollès. L'expresident, que renunciarà a tots els privilegis i retribucions que mantenia pel seu càrrec, deixarà de participar al tradicional sopar amb la militància de CiU que servia per tancar les seves vacances a la comarca.

L'àpat, que itinerava arreu del Ripollès, s'ha celebrat durant 33 anys. Xavier Cima, president de CDC, ha confirmat a ElRipollès.info que aquest estiu Pujol no hi participarà. Hores d'ara no han decidit però si el convoquen sense ell ja que, de fet, no hi havia ni data ni emplaçament confirmat.

Acabar les vacances amb un sopar

Jordi Pujol passava les vacances al Ripollès, concretament a la segona residència de la família de Marta Ferrussola a Queralbs. Per tancar l'agost i encarar el nou curs polític participava des de feia més de tres dècades en un sopar amb la militància i els simpatitzants de CiU a la comarca. Un àpat que havia servit en els darrers anys per visualitzar l'evolució política de l'expresident. L'any passat, per exemple, va fer una crida des de Ripoll a participar a la Via Catalana mentre que el 2012, a Camprodon (foto), va assegurar que seria a la manifestació independentista de la Diada Nacional. Els anys anteriors s'havia celebrat a Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol i Ribes de Freser.

L'estreta vinculació de la família Pujol-Ferrussola amb el Ripollès, i concretament amb la Vall de Ribes, havia fet que, per exemple, la dona de l'expresident rebés el carnet 500 de l'Associació de Dones de la Vall de Ribes o que fes de padrina del 25è aniversari dels Gegants de Ribes. També han participat en actes populars com la Festa Major de Ribes –amb trobada inclosa amb els Catarres-, l'escudellada de Queralbs o la celebració del 25è aniversari de la primera ascensió catalana a l'Everest a Planoles, entre altres.

Galeries de fotos

Sopar amb Jordi Pujol a Campdevànol 2010 (Adrià Costa)

Sopar amb Jordi Pujol a Sant Joan de les Abadesses 2009 (Adrià Costa)

Sopar amb Jordi Pujol a Ribes de Freser 2008 (ElRipollès.info)
 

Jordi Pujol i Marta Ferrussola, a l'escudellada de Queralbs del 2011. Foto: ElRipollès.info

Jordi Pujol, en el sopar del 2009 a Sant Joan de les Abadesses. Foto: Adrià Costa

Marta Ferrussola, padrina dels Gegants de Ribes en el seu 25è aniversari. Foto: ElRipollès.info