La Gala de Campdevànol ja és Element Festiu d'Interès Nacional

El Govern n'aprova la declaració i esdevé el segon element del Ripollès que forma part del Catàleg Festiu

Redacció
29 de juliol del 2014
La Gala ja és Element Festiu d'Interès Nacional
La Gala ja és Element Festiu d'Interès Nacional | Rastres Fotografia
La Gala, nou Element Festiu d'Interès Nacional. Foto: Rastres Fotografia

La Gala de Campdevànol ja és Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional. El consell executiu del Govern ha aprovat aquest dimarts la declaració i, d'aquesta manera, s'ha fet efectiu el desig que la decisió arribés abans de la Festa Major. "La Gala assoleix la protecció que es mereix i es dignifica com a element inigualable del patrimoni festiu català", asseguren des de l'Ajuntament.

El projecte per aconseguir que la Gala de Campdevàvol formi part del Catàleg Festiu com a Element Patrimonial d'Interès Nacional va començar el 2011. Després de la Festa Major, el ple va aprovar-ne per unanimitat la sol·licitud. Ja aleshores des del consistori es va advertir que seria “un procés llarg”. Finalment, ha durat uns tres anys, temps en el qual s'han aturat les declaracions per tal de reordenar la qüestió. La Gala ha esdevingut una excepció ja que és l'únic element inclòs en el catàleg en tota la legislautra.

Tal i com es va anunciar fa unes setmanes, la Festa Major d'enguany, així com les setmanes posteriors, tindran la Gala com a protagonista. Entre altres, s'està preparant un llibre i hi haurà una exposició que itinerarà per tot el país durant un any. També es treballa per millorar el vestuari així com per celebrar una trobada amb tots els balladors vius de la dansa.

Fins avui, el Ball dels Pabordes de Sant Joan de les Abadesses era l'únic element festiu del Ripollès que forma part del Catàleg Festiu.

Galeries de fotos

Fotos de la ballada de la Gala 2013 (Arnau Urgell)

Fotos de la ballada de la Gala 2012 (Arnau Urgell)

Fotos de la ballada de la Gala 2011 (Rastres Fotografia)

Fotos de la ballada de la Gala 2010 (Arnau Urgell)

Fotos de la ballada de la Gala 2009 (Arnau Urgell)

Fotos de la ballada de la Gala 2008 (Arnau Urgell)