Un camió avariat fa cinc dies que ocupa la C-26 al pas per Borredà

Dilluns la carretera va estar tallada en els dos sentits i des d'ahir hi ha pas alternatiu

Redacció NacióBerguedà
30 de juliol del 2014
Un camió avariat de gran tonatge i amb mercaderies perilloses fa cinc dies que ocupa la carretera C-26 al pas per Borredà. Segons ha explicat el Servei Català de Trànsit (SCT) a NacióBerguedà, el dilluns la carretera, que uneix Berga amb Ripolles, va estar tallada en els dos sentits de la circulació més de set hores mentre que des d'ahir es dóna pas alternatiu amb uns semàfors. 
 
El camió es va avariar divendres al punt quilomètric 167,5 de la C-26, al terme municipal de Borredà, quan va quedar atrapat en un revolt molt tancat i se li van petar dues de les rodes. Des de llavors, i fins aquest dilluns al migdia, el trailer ha restat mal aparcat al mig de la carretera, a causa a les seves grans proporcions i a la dificultat que suposa treure’l d’allà.
 
Per aquest motiu, l’alcalde de Borredà, Ramon Roma, ja va enviar una carta divendres a la Direcció General de Carreteres de la Generalitat de Catalunya perquè es posés remei a la continuada accidentalitat, sobretot de camions, al seu pas per la C-26. Roma va exigir que s’instal·lessin senyalitzacions a Berga i a Ripoll prohibint el pas de camions de gran tonatge, ja que sobre el mapa, molts hi decidien passar estalviar-se quilometratge.