Una vaga eliminarà el 25% dels trens dijous i divendres

L'aturada, de 46 hores de durada, pretén denunciar "una reducció de plantilla insuportable"

La vaga afectarà un de cada quatre trens
La vaga afectarà un de cada quatre trens | Adrià Costa
Redacció
29 de juliol del 2014
La vaga afectarà un de cada quatre trens a Ripoll. Foto: Adrià Costa

L'agost començarà amb una nova vaga a la xarxa ferroviària. L'aturada s'iniciarà a la 1 de la matinada del 31 de juliol i s'allargarà durant 46 hores fins a les 11 de la nit de l'1 d'agost. Una vaga que suposarà eliminar el 25% dels trens que surten o arriben a Ripoll.

La convocatòria l'han signat tots els sindicats que denuncien una reducció de plantilla “insuportable”. En aquest sentit CCOO explica que la vaga s'ha decidit per unanimitat després del que consideren la implantació unilateral per part de l'empresa de trasllats dels treballadors i del pla de reestructuració a l'àrea de manteniment, l'abandonament de la negociació de la mesa laboral, l'externalització d'algunes feines i la “inexistència” d'un pla de recursos humans.

Els serveis mínims fixats pel Ministeri de Foment van d'un 50% fins al 75% en hora punta, mentre que serà del 63 a 65% en els combois de mitja distància i del 77% en els trens de llarga distància i AVE. En el cas de la la línia 3 de Rodalies s'eliminaran quatre dels 16 trens per sentit que cobreixen el recorregut entre Barcelona i Ripoll –un total de 16 expedicions afectades entre els dos dies-. A més, els trens que es mantinguin s'aturaran a més estacions del normal.

Horaries línia 3 Rodalies vaga 31 de juliol i 1 d'agost (pdf)