Puigmal, cim de vins

La DO Empordà reuneix 250 persones, 12 cellers i els Castellers de Figueres a la muntanya més alta del Ripollès

Redacció
28 de juliol del 2014
Tast de vins al Puigmal
Tast de vins al Puigmal | DO Empordà
Tast de vins al Puigmal. Foto: DO Empordà

El Puigmal s'ha convertit, almenys una vegada a l'any, en un cim de vins. La DO Empordà està convertint en tradició fer un tast de vins al sostre del Ripollès en una jornada que acostuma a ser multitudinària. Aquest diumenge, per exemple, van aplegar 250 persones que van poder catar alguns dels productes de dotze dels cellers de la denominació d'origen empordanesa.

A banda dels productors, els Castellers de Figueres també s'han sumat a la festa del consell regulador de la DO Empordanesa. Van alçar un pilar per per simbolitzar l'esforç dels cellers empordanesos per "millorar els seus vins i la intenció de situar-los el més amunt possible". El bon temps va acompanyar els excursionistes que van començar l'ascensió des del coll de Fontalba a primera hora del matí i en unes tres hores han coronat el Puigmal.

Els cellers que van participar en aquest tast de vins a quasi 3.000 metres d'altitud són: Vinyes d'Olivardots, Vinyes dels Aspres, Pere Guardiola, Mas Llunes, Espelt Viticultors, Clos d'Agon, Maset Plana, Martí Fabra, Cooperatiu d'Espolla, Can Sais, AV Bodeguers i  la Vinyeta.