La biblioteca Lambert Mata es reobrirà el dimarts 29 de juliol

L'equipament haurà estat tancat un mes sencer a causa de la forta tempesta que va caure a Ripoll

Redacció
23 de juliol del 2014
La biblioteca Lambert Mata, afectada per la forta tempesta del diumenge 29 de juny, reobrirà finalment el proper dimarts. Haurà estat un mes sencer tancada a causa dels desperfectes causats per l'aigua i que han estat molt pitjors dels avaluats inicialment.

Tot i que en principi semblava que es podria reobrir en pocs dies, finalment s'han hagut de canviar tot un seguit de plaques que havien resultat danyades per l'aigua. Aprofitant que s'havia de col·locar una bastida per poder reposar aquestes plaques, també s'ha posat una nova canonada que desguassarà l'aigua amb molta més rapidesa i efectivitat en el cas que es torni a produir algun episodi de pluja semblant. A més, s'ha aprofitat per pintar part de l'equipament aprofitant les bastides.

Durant aquest mes en què la biblioteca ha estat tancada, els usuaris només han pogut recollir els llibres que tenien demanats a altres biblioteques i retornar els préstecs. D'altra banda, una novetat d'aquest darrer mes, és la instal·lació a l'exterior d'una bústia de retorn de préstecs, que compleix la normativa de la xarxa de biblioteques i facilita poder tornar el material en qualsevol moment.

L'entrada d'aigua a la biblioteca Lambert Mata va afectar uns 3.000 libres dels quals uns 600 van quedar absolutament inaprofitables. Sortosament, els incunables del fons Mata es van salvar.