La Llar d'infants Daina de Ripoll tanca després de 47 anys en funcionament

El baixíssim nombre d'alumnes pel curs vinent feia inviable continuar la tasca del centre

Arnau Urgell
22 de juliol del 2014
La Llar d'infants Daina tancarà aquest mateix estiu
La Llar d'infants Daina tancarà aquest mateix estiu | Daina
La Llar d'infants Daina tancarà aquest mateix estiu. Foto: Daina

La Llar d'infants Daina de Ripoll tancarà aquest estiu després de 47 anys en funcionament. Així ho confirmat a ElRipollès.info la directora del centre, Magdalena Canalias, que explica que el baixíssim nombre d'alumnes del curs vinent fa inviable continuar la tasca del centre.

“Des de l'inici de la crisi el nombre d'alumnes havia anat baixant però aquest darrer curs s'ha notat molt més”, explica l'encara directora del Daina. Concretament, hi havia una vintena d'alumnes però d'aquests una quinzena marxen mentre que només se n'havia preinscrit un. “Amb set alumnes és absolutament inviable continuar i la decisió de tancar és inevitable”, assegura.

El tancament coincideix amb la jubilació de la mateixa Canalias. A banda d'ella, l'escola tenia dues treballadores més, una a jornada completa i l'altra a mitja. En un cas ja no se li renovarà el contracte d'un any mentre l'altre quedarà sense feina. “No hi havia alternativa perquè econòmicament és impossible continuar”, argumenta.

La Llar d'infants Daina va néixer el curs 1966-1967 ubicada a la carretera de Sant Joan de Ripoll. La va crear una associació de pares i mares que estava molt vinculada a Tallers Casals –el seu president era el director de la fàbrica i el centre està a pocs metres de la planta-. Progressivament, el vincle s'ha anat reduint però l'escola privada ha continuat sent de l'associació.

Amb el tancament a Ripoll queden tres llars d'infants. L'única pública és la Mare de Déu de Núria –que acaba de celebrar 35 anys- mentre que de privades hi ha el Petit Avet –molt vinculada a l'Escola Salesiana- i la que forma part de l'oferta educativa de l'Escola Vedruna.