L'exposició «300 anys després», a la plaça Abat Oliba de Ripoll

La mostra itinerant porta el Tricentenari a peu de carrer

Redacció
21 de juliol del 2014
L’exposició itinerant a l’aire lliure 300 anys després va quedar instal·lada aquest divendres  a la plaça Abat Oliba de Ripoll on s'hi estarà fins a l'1 d'agost. Es tracta d'una mostra que recorre al llarg del 2014 una cinquantena de municipis catalans. Està formada per 18 plafons, amb un disseny modern i atractiu, que fan un recorregut pels darrers tres segles de la història de Catalunya, del 1714 al 2014, en el marc del Tricentenari.

300 anys després planteja una mirada detallada sobre com es va desenvolupar la Guerra de Successió arreu del territori i dedica un espai a comparar com era el país a principis del segle XVIII i com és avui en els àmbits de la política, l’economia i la societat, la ciència, la cultura i les tradicions. Una proposta que aposta per l’atractivitat visual i pels continguts accessibles, orientada a un ampli ventall de públics, pensada per itinerar i per ser fàcilment presentada a peu de carrer.

300 anys després és una mostra que vol abordar el Tricentenari des d’una perspectiva diferent, moderna però també reflexiva. Una exposició que dibuixa el fil entre el 1714 i el 2014 per "reconèixer qui érem, qui som i com ens projectem cap el què volem ser".