Camprodon estrena l'oficina de turisme al Museu Albéniz

Des de l'inici de les obres a la casa de la vila estava de manera provisional en uns baixos

Nova oficina de turisme de Camprodon.
Nova oficina de turisme de Camprodon. | Ajuntament de Camprodon
Redacció
21 de juliol del 2014
Nova oficina de turisme de Camprodon. Foto: Ajuntament de Camprodon

Camprodon va poder estrenar finalment aquest cap de setmana la nova oficina de turisme a l'edifici del Museu Albéniz, al costat del pont Nou. L'objectiu era superar una etapa de provisionalitat –des de les obres de la casa de la vila estava instal·lada en uns baixos privats- al mateix temps que s'aconsegueix fer funcionar els dos serveis amb el mateix personal durant més dies a l'any. Això sí, s'ha tardat més del previst ja que les previsions era poder-la obrir, encara que no fos al 100%, la passada Setmana Santa.

El trasllat suposa que l'oficina de turisme ocupi la planta baixa de l'edifici de l'actual Museu Albéniz a peu pla del carrer Sant Roc. Per la seva banda, l'equipament museístic –encara en fase de remodelació- pujarà a la primera planta però amb algunes peces a baix per tal de motivar la visita als que simplement vagin a demanar informació. Tot plegat tindrà un cost d'uns 40.000 euros que, entre altres, permetran comunicar les dues plantes amb una escala exterior. “Bona part dels treballs s'han fet amb la brigada per tal d'aprofitar el màxim aquesta partida del PUOSC”, va explicar fa uns mesos Esteve Pujol, alcalde de Camprodon.

Fins ara, el museu només estava obert els caps de setmana i a l'estiu. “Vam fer un plantejament conjunt entre l'Ajuntament i el patronat de la Fundació Albéniz perquè crèiem que es podien aprofitar esforços” assegurava Esteve Pujol. En aquest sentit ara ambdós equipaments estaran oberts molts més dies –uns 300 al cap de l'any, aproximadament- amb el mateix personal (segurament a l'estiu caldrà algun reforç). A més, l'oficina passa a ser molt visible ja que en l'anterior emplaçament no destacava gens.