Molló homenatja mossèn Josep Riera Justó

Col·loquen a l'església de Sant Sebastià una creu de terme dissenyada per l'històric rector desaparegut | L'acte s'ha fet en el marc de la Festa del Roser

Redacció
15 de juliol del 2014
Benedicció de la creu de terme de l'església de Sant Sebastià
Benedicció de la creu de terme de l'església de Sant Sebastià | MU
Benedicció de la creu de terme de l'església de Sant Sebastià. Foto: Marcel Urgell

El passat mes d'abril va morir mossèn Josep Riera Justó, històric rector de Molló. El poble va homenatjar-lo aquest cap de setmana en el marc de la Festa del Roser. Ho va fer instal·lant una creu de terme a davant de l'església de Sant Sebastià que el capellà havia dissenyat fa uns anys.

Dissabte es va inaugurar i beneir la nova creu de terme de Molló, just a davant de l'església de Sant Sebastià, en ple nucli urbà del municipi de la Vall de Camprodon. L'alcalde Josep Coma va explicar que està realitzada a partir d'un dibuix i d'un disseny de mossèn Josep Riera, rector de la població durant cinc dècades, que mai s'havia acabat fent. La creu que corona el monòlit –amb la inscripció "Mossèn Josep Riera i Just. 1932-2014- és la històrica i marcava tradicionalment l'inici del poble. De fet, l'església es va fer posteriorment per agrair el fet que els mollonencs van sobreviure a una pesta.

Josep Riera i Justó, conegut com a “mossèn Pipes”, va morir el 3 d'abril als 82 anys d'edat. Era el rector històric de Molló i també ho havia estat de Setcases durant cinc dècades –va deixar-ho de ser fa tres anys, tot i això, continuava oficiant les misses de les festes-. Gran aficionat a l'excursionisme, oficiava la missa del Taga de la Unió Excursionista Sant Joan des de l'any 1997. El 2009, en el marc de la celebració del centenari de la construcció del refugi d'Ulldeter, el Centre Excursionista de Catalunya (CEC) li va entregar la Medalla d'Or de l'entitat. A més, havia impartit les classes de religió a l'Institut Abat Oliba de Ripoll.