Anna Estella i Lluís Carbó guanyen «ex aequo» el Certamen de Cartes d'Amor

La carta d’una mare a una filla que ha de néixer, i la d’un avi a la seva dona que pateix Alzheimer, les millors entre els 95 participants de la segona edició

Premiats del Certamen de Cartes d'Amor de Sant Joan
Premiats del Certamen de Cartes d'Amor de Sant Joan | Marc Cargol
Redacció
07 de juliol del 2014
Premiats i jurat del certamen de cartes d'amor de Sant Joan. Foto: Marc Cargol

La carta d’una mare a una filla que ha de néixer, i la d’un avi a la seva dona que pateix Alzheimer, escrites respectivament per Anna Estella i Lluís Carbó, han estat les guanyadores ex aequo de la segona edició del Certamen Literari de Cartes d’Amor de Sant Joan de les Abadesses, convocat pel Cafè de l’Abadia. Salvador Vergés va guanyar el premi a la carta més original, de nova creació, per la descripció de l’amor d’un capellà per una feligresa. Es dóna la circumstància que Carbó ja va guanyar el primer certamen .

El premi del públic, concedir per votació, va recaure en Núria Sanfeliu, per una carta plena d’ironia malgrat que l’acció es situava en un cementiri. Els guanyadors dels premis són de L’Escala, Barcelona, Olot i Mataró. També es va concedir un premi a la millor carta procedent del Ripollès, que va recaure en Carme Surinyach, de Camprodon. En aquesta edició del certamen s’hi havien presentat un centenar de cartes.

Els premis es van entregar dissabte, en el marc d’un cap de setmana d’activitats relacionades amb la literatura i l’amor. Les cartes guanyadores i una selecció de les deu millors que s’havien presentat, feta pel jurat, es van posar en escena en una lectura dramatitzada a càrrec del SAT-Teatre Centre, el grup teatral de Sant Joan. Prèviament, havia tingut lloc una sessió sobre grafologia, a càrrec de la grafòloga i pèrit judicial Francina Alzina, i la presentació del llibre “Cartes d’amor encadenades”, de Dolors Puig-Alsina. L’obra té l’origen en el primer certamen, al que l’autora va presentar una carta que va donar peu a la resta del llibre. Divendres, havia tingut lloc també la representació del muntatge que el Grup de Teatre de Sant Hipòlit de Voltregà ha fet sobre l’obra “Cartes d’amor”, d’Albert Ramsdell Gurney.

En la segona edició del certamen s’han rebut 95 cartes i s’han ampliat els premis. A més d’una estada a les cases de turisme rural El Reixac i Can Camps de Sant Joan de les Abadesses per a les dues millors cartes i un sopar romàntic al Palau de l’Abadia, també es va atorgar un premi del públic, consistent en un cap de setmana a l’hotel Les Planes del Grau i un val de descompte de 40 euros per comprar als comerços de la Unió de Botiguers de Sant Joan. També hi havia un premi per a la millor carta d’autors del Ripollès, amb un cap de setmana a la casa de turisme rural Cal Maginet de Vilaverd (a la Conca de Barberà) i una visita al celler Josep Foraster de Montblanc. A més, tots els guanyadors es van endur una tira de segells del certamen editats per Correus especialment per a l’ocasió .