Juliol, el mes de la vedella del Ripollès

Tretze establiments de la comarca se sumen a la tercera campanya gastronòmica de l'any

Cuiners adherits a la campanya
Cuiners adherits a la campanya | CRD
Redacció
01 de juliol del 2014
Alguns dels cuiners que s'han adherit a la campanya de la vedella. Foto: CRD

Primer va ser el xai, després el poltre de muntanya i ara és el torn de la vedella del Ripollès. El calendari de jornades i temporades gastronòmiques del sector agroalimentari de la comarca va avançant i ara centrarà l’atenció en les marques de qualitat Vedella de Ramaders del Ripollès i Vedella Blanca de Muntanya de Ramaders del Ripollès. Ambdues nascudes en el sí de l’Associació de Ramaders del Ripollès.

Per donar a conèixer les qualitats d’aquesta carn i les seves possibilitats gastronòmiques l’associació, el Consorci Ripollès Desenvolupament i el Departament d’Agricultura van organitzar ahir una jornada tècnica que es va va celebrar entre Campdevànol i Gombrèn. La part pràctica es va realitzar al Mas les Coromines, una explotació ecològica que disposa de sala de desfer pròpia i on es va poder mostrar com s'especeja una vedella.

A continuació, els participants es van desplaçar a la Fonda Xesc, l'únic establiment de la comarca amb estrella Michelin, on es va presentar la temporada gastronòmica i es va abordar la innovació a la cuina de la vedella amb les intervencions del mateix Francesc Rovira i de Marc Argud, cuiner del Crocus de Ripoll. Tot plegat es va cloure amb una degustació de plats elaborats amb carn de vedella de Ramaders del Ripollès a càrrec dels membres de les associacions d’hostaleria participants a la campanya, amb el suport dels alumnes de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès.

La jornada va servir per donar el tret de sortida a la temporada gastronòmica de la vedella del Ripollès a la qual s’han adherit tretze establiments de les diferents associacions d’hostaleria de la comarca que utilitzen carn de vedella de les dues marques de qualitat. Fins al 27 de juliol aquests restaurants incorporaran plats elaborats amb aquesta carn en els seus menús.

Temporada gastronòmica vedella del Ripollès del 30 de juny al 27 de juliol
Campelles : Cal Ras
Gombrèn : Fonda Xesc
Les Llosses : Restaurant Dachs
Ribes de Freser : Hotel Prats i Can Sart
Ripoll : Solana del Ter, La Piazzeta, El Racó del Mig, Crocus, La Taverneta i Snack Ramon
Sant Joan de les Abadesses : Bar Peret
Ventolà (Ribes de Freser): Ca l'Anna

Organitza: Associació de Ramaders del Ripollès i Consorci Ripollès Desenvolupament
Col·labora: Associació d'Hostaleria del Ripollès, Els Fogons de la Vall de Ribes, Cuines de la Vall de Camprodon, Aula d'Hostaleria del Ripollès i Associació de Carnissers i Xarcuters del Ripollès