La biblioteca de Ripoll tanca uns dies a causa dels efectes de les fortes pluges

La tempesta va acumular 30 litres a Ripoll, la majoria concentrada en 20 minuts | Les precipitacions, després d'un dia de calma, podran tornar dimarts

El passeig de Sant Joan de Ripoll, mig inundat diumenge
El passeig de Sant Joan de Ripoll, mig inundat diumenge | @pefuco
Redacció
30 de juny del 2014
La forta tempesta d'aquest diumenge, que a Ripoll va deixar 30 litres en poca estona, ha tingut com a principal efecte el tancament de la biblioteca. L'Ajuntament ha informat que les intenses precipitacions van provocar filtracions d'aigua que han produït desperfectes en el local i en el material de l'equipament.

Els plans del consistori passen per arranjar aquests danys en els propers dies. En aquest sentit s'espera poder reobrir la biblioteca aquest mateix divendres 4 de juliol. En cas que pogués ser abans es comunicaria públicament.

Cal recordar que diumenge a la tarda a Ripoll van caure uns 30 litres. Tanmateix, més de 20 litres es van acumular en uns 20 minuts. Una forta intensitat acompanyada a més d'una gran ventada que feia que caigués pràcticament horitzontal. Això va provocar que en alguns habitatges i locals entrés aigua. Inicialment, la principal afectació va ser la indundació parcial del passeig de Sant Joan (foto, @pefuco), un carrer on cada vegada que plou molt la sorra obtura els embornals i acaba inundant el carrer.

A la resta de la comarca no es té constància de problemes malgrat que en punts de la Vall de Camprodon i de la Vall de Ribes es van arribar als 40 litres. Curiosament, a localitats com Núria, Sant Pau de Segúries i Gombrèn, entre altres, la pluja registrada va oscil·lar entre els 2 i els 14 litres. Després d'un dilluns de treva, la inestabilitat pot tornar de cara de dimarts i, sobretot demà passat. En aquest sentit els xàfecs i tempestes es poden repetir diàriament fins al divendres.