Les tempestes deixen fins a 40 litres i generen petites acumulacions d'aigua

Els xàfecs, localment molt intensos, han anat acompanyats de calamarsa, vent i aparat elèctric | La nit ha estat marcada per temperatures baixes per l'època, amb mínimes entre 1 i 7 graus

El passeig de Sant Joan de Ripoll, mig inundat
El passeig de Sant Joan de Ripoll, mig inundat | @pefuco
Redacció
29 de juny del 2014
A Ripoll s'han superat els 30 litres. Foto: Antonina Coromina

Les previsions indicaven que el diumenge seria passat per aigua. Tanmateix, les tempestes han començat abans de l'esperat i des de bon matí han començat a descarregar, especialment a la Vall de Ribes. A la tarda, les més intenses s'han produït al Baix Ripollès on la pluja ha anat acompanyada de calamarsa, vent i molt aparat elèctric.

La distribució de les precipitacions ha estat molt irregular. A punts com Camprodon i Molló s'han situat a l'entorn dels 40 litres, xifra similar als 38 de Planoles o els 32 de Ribes de Freser. En canvi, a Sant Pau de Segúries no han passat dels 13 i a Núria dels 2. A Ripoll, per la seva banda, han caigut 31 litres dels quals 21 han estat en només 20 minuts. Aquesta intensitat ha provocat petites acumulacions d'aigua en punts com el passeig de Sant Joan (foto, @pefuco). Allà, cada vegada que plou molt la sorra obtura els embornals i acaba inundant el carrer.

La inestabilitat es mantindrà al llarg de tota la setmana. Tanmateix, en el cas de dilluns, en principi, s'espera un dia amb força sol i sense pluja.

Nit molt fresca

Les tempestes han refescat de manera notable l'ambient. La matinada ha estat fresca amb mínimes que no han passat dels 7 graus. En aquest sentit destaquen els 7,4 ºC de Sant Pau de Segúries o els 7,6 de Ripoll. En cotes més altes encara han estat més baixes –3,3 a Molló o 4,4 ºC a Planoles- mentre que a Núria han fregat la glaçada (1,1 ºC).

Pluja diumenge 29 de juny

Camprodon: 39 litres
Fabert: 30 litres
Molló: 41 litres
Núria: 2 litres
Planoles: 38 litres
Ribes de Freser: 32 litres
Ripoll: 31 litres
Sant Pau de Segúries: 13 litres